Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Els viatges del president Puig: tres voltes al món per a promocionar la imatge valenciana a l’estranger

El president de la Generalitat durant la visita a la Xina el 2017

Miguel Giménez

València —

0

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha estat aquesta setmana a Berlín amb motiu de la fira Internationale Tourismus-Börse (ITB) –és la quarta vegada que el cap del Consell participa en aquesta cita que cada any se celebra a la capital alemanya– per promocionar la imatge turística de la Comunitat Valenciana en aquest país. Comptant-ne aquest, Puig ha fet més d’una vintena de viatges a l’estranger en missions comercials o institucionals durant aquesta legislatura, tal com es recull en el portal de transparència de la Generalitat Valenciana (GVA Oberta).

En total, el president valencià ha recorregut al voltant dels 120.000 quilòmetres; això és, una distància equivalent a quasi tres voltes al món –si agafem com a referència el perímetre terrestre (40.000 quilòmetres)– en els últims tres anys i mig. El cost de tots aquests desplaçaments, que inclou el transport, l’allotjament i la manutenció del cap del Consell i de les persones que s’han desplaçat amb ell a càrrec de la Presidència de la Generalitat, s’ha acostat als 160.000 euros.

Entre les ciutats a què s’ha desplaçat el president destaquen Brussel·les i Berlín –Puig ha visitat les capitals europea i l'alemanya fins a sis vegades– i Londres (quatre vegades). A Europa, el cap del Consell ha estat també a Duisburg (Alemanya), on va visitar el juliol del 2016 les instal·lacions de la multinacional Thyssenkrupp; a Milà, amb motiu de la Fira del Calcer el febrer del 2017; a Finlàndia, en un viatge institucional el maig del 2017; o a Mauthausen (Àustria) per a assistir als actes d’homenatge a les víctimes dels camps de concentració nazi, el maig del 2018.

Ximo Puig també ha viatjat a altres continents. Un dels primers desplaçaments del president de la Generalitat Valenciana va ser a Nova York l’octubre del 2015. Aquest viatge, però, es va fer a càrrec de l’Agència Valenciana de Turisme, llevat del cost dels desplaçaments amb taxi i d’un esmorzar per a deu valencians, amb un cost per a Presidència de 1.245 euros. També a Amèrica, Ximo Puig va presidir un viatge institucional amb empresaris valencians a Cuba l’octubre del 2016 i al cap d’un any, el novembre del 2017, va encapçalar una altra expedició comercial i institucional al Canadà.

Aquests viatges no són els desplaçaments més destacats del cap del Consell en aquesta legislatura, que acabarà tot just d’ací un mes i mig. L’abril de l’any passat, Ximo Puig va liderar una missió comercial a la Xina i al Japó, 22.600 quilòmetres. Aquest viatge, en què 13 persones (dos assessors i onze periodistes) van acompanyar Puig, va tindre un cost aproximat de 60.000 euros (allotjament, 14.306; manutenció, 3.219,68; transport, 34.834,65; traductors, 4.746; lloguer de sala de reunions, 1.186; i els visats, 2016 euros). 

Si l’expedició a la Xina i al Japó ha sigut la que més ha costat a Presidència, el viatge més econòmic va ser el desplaçament a Duisburg, en què a penes es van gastar 276,35 euros, corresponents al cost del transport.

Etiquetas
stats