Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Esquerra Unida aposta pel comunisme de David Rodríguez per intentar recuperar el seu espai

El nou coordinador general d’Esquerra Unida, David Rodríguez

Miguel Giménez

València —

Deu mesos després de la renúncia de Marga Sanz i el seu equip, Esquerra Unida ja té una direcció nova i un coordinador general. Es tracta de David Rodríguez, que s’ha imposat per un marge escàs (51 per cent dels vots, 197 suports) a la candidatura que liderava la diputada provincial i regidora a Catarroja Rosa Pérez Garijo (va obtenir 189 vots).

L’acabat d’elegir com a màxim dirigent d’EUPV ha defensat la necessitat de “treballar de valent” durant els pròxims anys “per una EUPV unida, sobirana, digna, emmarcada en l’espai polític d’esquerra transformadora, implicada en els moviments socials, amb un protagonisme clau en la política municipal, per a recuperar visibilitat i capacitat d’incidència sociopolítica de la nostra formació, en el terreny social i en l’institucional”.

Rodríguez aposta per un full de ruta “propi” per a EUPV de manera que la formació, amb vocació “anticapitalista, republicana i feminista”, no es “convertisca en una simple delegació o sucursal de Madrid”. Així, considera que cal “revitalitzar l’espai polític” d’esquerres que representa Esquerra Unida, “i no convertir-nos en ‘ala esquerra’ d’una nova organització o subjecte polític”, en referència a moviments com Podem o confluències com la d’A la Valenciana.

Un nou Consell Polític per a quatre anys

Un total de 420 delegats estaven convocats aquest dissabte a Paterna a la XII Assemblea d’EUPV per a elegir el nou Consell Polític Nacional que regirà el destí de la formació els pròxims quatre anys, i tot això després d’unes setmanes d’agra polèmica per les diferències entre les dues candidatures sobre el sistema d’elecció del nou coordinador.

El duel entre els ‘garzonistes’, agrupats en la candidatura ‘Una nova EUPV per a un nou País Valencià’ de Pérez Garijo i Marina Albiol, i l’aposta de la resta dels sectors, encapçalats pel nucli dur del Partit Comunista en ‘Una esquerra necessària per a la transformació del País Valencià’ i dirigida per Rodríguez, s’ha saldat amb el triomf d’aquest últim. Rodríguez té 31 membres en el Consell Polític per 29 de Pérez. Els seixanta membres restants d’aquest òrgan els hauran d’elegir les diferents agrupacions comarcals.

A parer del nou coordinador general d’EUPV, es tracta d’una direcció que “és el reflex d’aquesta pluralitat, expressió de la voluntat majoritària que es tradueix en companyes i companys disposats a donar-ho tot, amb convicció, capacitat i voluntat de lluitar socialment i políticament”.

Etiquetas
stats