Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Esquerra Unida exigeix un conseller o no participarà en el segon Govern del Botànic

Rosa Pérez Garijo, Rubén Martínez Dalmau i el grup parlamentari Unides Podem

Laura Martínez

València —

0

Esquerra Unida només participarà del segon Executiu del Botànic si és amb un conseller. La comissió del partit que dirigeix Rosa Pérez Garijo ha acordat exigir presència en el futur Consell amb les seues pròpies sigles, una postestat que només tenen els consellers. La formació considera “imprescindible” la seua presència “amb veu pròpia” en el ple de l'Executiu autonòmic.

En cas que les negociacions anaren per una via diferent, la formació rebutjarà formar part del Govern autonòmic i exercirà les seues responsabilitats des de les Corts. Esquerra Unida, que forma part del grup parlamentari Unides Podem, va obtindre dos dels huit representants de la formació, Rosa Pérez Garijo i Estefanía Blanes.

La formació d'esquerres considera que la seua experiència als ajuntaments i en la Diputació de València demostra que està preparada per a assumir responsabilitats de gestió i creu que hauria de tindre presència en l'Executiu “per a enfortir la majoria d'esquerres i visualitzar la seua pluralitat”.

Per a aconseguir aquest objectiu, EUPV vol tindre presència i veu en totes les reunions de negociació del Botànic, excepte en les que siguen “protocol·làries” dels candidats a la Generalitat, on cediran la representació al número 1 de la candidatura, Rubén Martínez Dalmau.

Etiquetas
stats