Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Francisco Brines, Francis Montesinos, Laura Pastor dels '10 d'Alaquàs' i Rosa Serrano, altes distincions de la Generalitat

Francisco Brines, Francis Montesinos, Carme Miquel, el dispossitiu per la DANA a Alacant i la capella ardent de Camilo Sesto.

Europa Press

València —

0

El poeta Francisco Brines; Laura Pastor, única dona dels '10 d'Alaquàs' detinguts en 1975 quan tractaven de crear el Consell Democràtic del País Valencià, recentment morta; el dissenyador Francis Montesinos, i l'editora de llibres en valencià Rosa Serrano rebran aquest 9 d'Octubre l'Alta Distinció de la Generalitat.

A més, les Distincions han sigut per a la mestra i escriptora Carme Miquel, a títol pòstum; Leoncio Badía, el republicà que va ser enterrador de Paterna entre 1935 i 1945 que recollia objectes dels soterrats per a entregar-li'ls a les seues famílies, també a títol pòstum; el pilotari el Genovés, i per als equips de resposta civil i militar pel seu treball en les tasques de la DANA el mes de setembre passat.

El cantant Camilo Sesto, natural d'Alcoi i mort al setembre, serà distingit com a Ambaixador de la Comunitat Valenciana.

Quant als premis sectorials, els guardons al mèrit empresarial i social són per a la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), per a la Caja Rural d'Oriola, per a la cooperativa de cítrics Anecoop i per a A Puntadas Empresa Social, la promotora de la qual és Rosa Escandell.

Quant al mèrit científic, les premiades són María José Sanz, doctora en Biologia i directora del Basque Centre for Climate Change (BC3); i Aurelia Bustos, investigadora oncològica alacantina experta en l'aplicació de la intel·ligència artificial en la lluita contra el càncer.

Els premis al mèrit cultural són per a la ballarina i coreògrafa Sol Picó; la il·lustradora Ana Penyas, primera dona a guanyar el Premi Nacional del Còmic, en 2018; l'actriu Mamen García; l'il·lustrador i historietista Miguel Calatayud; el contacontes recentment mort Llorenç Giménez; l'Escola d'Artesans i l'IES Lluís Vives.

Quant a les accions a favor de la igualtat i per una societat inclusiva, els reconeixements són per a l'Associació de Voluntaris d'Acolliment Familiar, l'associació Tyrius i les Filles de la caritat de Sant Vicent de Paul de Castelló.

El premi Lluís Vives ha sigut concedit als valencians i valencianes que van formar part dels primers diputats elegits en les eleccions al Parlament Europeu per Espanya.

Quant a les distincions al mèrit esportiu, es premia al tennista Roberto Bautista; a la jugadora de volei platja Liliana Fernández; la directora i gerent esportiva de clubs femenins Dolors Escamilla; i a l'expilotari de raspall Diego Maldonado 'Malonda II'.

Etiquetas
stats