Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Pro Esther Palomera

La Generalitat i la Diputació engegaran sis noves residències en la província de València amb 265 places

La vicepresidenta valenciana Mónica Oltra amb la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i la diputada provincial Mercedes Berenguer

Miguel Giménez

València —

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i la vicepresidenta de la Diputació de València, María Josep Amigó, i la diputada provincial de Serveis Socials, Mercedes Berenguer, han anunciat la col·laboració entre ambdós institucions en la construcció i engegada de nous centres destinats a persones majors i persones amb diversitat funcional en sis municipis de la província.

La vicepresidenta ha destacat la coordinació entre diferents administracions -Generalitat, Diputació i ajuntaments- “per a crear recursos en aquells municipis on existisquen necessitats socials de les persones més vulnerables” que responen “a una major eficàcia i eficiència en la prestació dels serveis socials, la promoció de la igualtat i el foment de la inclusió social”.

La col·laboració entre les dos institucions va a permetre la creació d'al voltant de 265 places residencials o de dia per a persones majors i un centre ocupacional per a persones amb diversitat funcional en els municipis d'Agullent, Meliana, Font de la Figuera, Mislata, Aras de los Olmos i Ademús. Per a la seua engegada la Diputació de València destinarà 11 milions d'euros.

El treball de les dos administracions s'ha fet seguint els criteris establits per la Generalitat, que tenen en compte, entre uns altres, les necessitats del municipi, el grau de desenvolupament del projecte, la titularitat del solar o la seua ubicació i, especialment, “l'atenció a zones amb una infradotació de recursos i serveis per causa de la baixa densitat de població, com són les comarques de l'interior de la Comunitat Valenciana” ha explicat al vicepresidenta del Consell.

D'acord a aquests criteris es finançarà la construcció de quatre centres de dia per a persones majors. Concretament, es destinen 600.614 euros per a un centre de dia amb 25 places a Agullent, 3.706.436 euros per a un centre de dia amb 60 places a Meliana, 1.322.856 per a un centre d'igual característiques a Font de la Figuera amb 40 places i un a Ademús amb 35 places per a l'atenció diürna de persones majors que comptarà amb un finançament per a la seua engegada de 446.607 euros.

A més, s'ha anunciat la construcció d'una residència i centre de dia per a persones majors a Mislata amb 40 places residencials i 60 d'atenció diürna. Tindrà un cost per a la Diputació de València de 4,39 milions d'euros.

Així mateix, i destinat a les persones majors de 65 anys que viuen soles, es finançarà un centre social multifuncional en Aras de los Olmos, que comptarà amb un finançament per a la seua engegada de 177.142 euros i serà d'àmbit comarcal.

Respecte als recursos per a persones amb diversitat funcional, s'ha anunciat l'engegada a Ademús d'un centre ocupacional l'execució del qual té un pressupost de 369.832 euros.

Així mateix, Oltra ha incidit que les infraestructures es posen en marxa amb la finalitat de “crear i mantenir una xarxa pública en condicions de prestar els serveis corresponents”, i en aquest sentit, ha esmentat la mapificació de recursos dissenyada per la Conselleria “com una eina indispensable per a conèixer els recursos i les necessitats en la província”, tenint en compte llestes d'espera i estudis poblacionals que definisquen l'existència d'una demanda real poblacional“.

Cobertura per a deu comarques

Aquests projectes s'uneixen als aprovats l'any passat en els municipis de Carcaixent, Paterna i Sueca destinats a recursos per a persones amb diversitat funcional i persones amb malaltia mental. Concretament, es va aprovar el finançament d'un CRIS i un centre de dia per a persones amb malaltia mental a Carcaixent amb 90 places, una residència amb 36 places per a persones amb diversitat funcional a Paterna i una residència i centre de dia també per a persones amb diversitat funcional a Sueca amb un total de 80 places.

El conjunt de tots els projectes finançats implica una oferta de prop de 265 places per a persones majors i 210 places per a persones amb diversitat funcional i malaltia mental, que donen cobertura a un total de 10 comarques de la província de València i a la capital per la proximitat del municipi de Mislata.

Etiquetas
stats