Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat Valenciana augmenta en un 125% les places residencials per a les víctimes de la violència de gènere

Mónica Oltra, en una compareixença en comissió a les Corts Valencianes

Toni Cuquerella

La Generalitat Valenciana augmentarà la xarxa d’atenció a les víctimes de violència de gènere i passarà de les 98 places actuals a un total de 222; això és, un increment de prop del 125%. Aquesta Xarxa d’Atenció Social Integral està impulsada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que dirigeix la vicepresidenta Mónica Oltra, que inclourà programes individualitzats i integrals i atendrà per primera vegada els xiquets que són víctimes d’aquestes agressions.

La Conselleria ha obert el termini pel qual se sotmet al tràmit d’informació pública el projecte i les condicions i els requisits de funcionament dels recursos especialitzats en aquesta atenció. El text que se sotmet a informació pública preveu la posada en marxa d’aquesta xarxa nova.

Amb l’augment de les places disponibles també s’incrementarà la quantitat de professionals que atendran aquestes dones i els fills; a més, es reduirà la ràtio a un màxim de 20 places als centres de recuperació integral i s’ampliarà l’estada en aquestes instal·lacions, que passarà de mig any a un any sencer.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, va informar la setmana passada del compliment de la Llei integral contra la violència sobre la dona en l’àmbit de la Comunitat Valenciana aprovada l’any 2012 i va explicar que durant l’any passat 12.696 dones van denunciar ser víctimes de violència de gènere i es van tramitar 2.378 ordres de protecció.

Puntals de la lluita

Per a lluitar contra aquestes xifres, des de la Generalitat es treballa en tres sentits: la prevenció, l’atenció i la intervenció integral de les dones que pateixen aquest tipus de violència i la coordinació entre els diferents àmbits.

A més de l’augment de les places residencials, es generarà una xarxa d’habitatges tutelats, en què les dones es podran estar fins un període de dos anys acompanyades per equips multidisciplinaris, i es posaran en marxa una sèrie de mesures per a afavorir l’emancipació i l’autonomia d’aquestes dones.

De la mateixa manera, s’han aprovat programes de foment de l’ocupació i s’han adoptat iniciatives com la inclusió de clàusules socials en la contractació pública per a afavorir mitjançant la responsabilitat social corporativa la contractació de dones víctimes de la violència de gènere.

Juntament amb les diferents campanyes de sensibilització que s’han posat en marxa aquest últim any, la Conselleria ha creat una ordre de subvencions, dotada amb 300.000 euros, dirigida a entitats feministes perquè engegen activitats de prevenció de la violència contra les dones; i s’ha eliminat l’exigència que les víctimes no tingueren deutes tributaris o amb la seguretat social per a poder accedir a les ajudes.

Pel que fa a la coordinació entre els diferents sectors implicats, el mes d’abril passat es va reunir, després de 5 anys inactiva, la comissió interdepartamental per a combatre la violència de gènere, en què es va acordar constituir una mesa per a analitzar la llei, en compliment dels acords assolits amb les organitzacions feministes.

Termini

Es pot accedir al text del projecte a través de la pàgina web i es pot consultar presencialment a la seu de la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, Servei de Prevenció de la Violència de Gènere i Atenció a les Víctimes, a la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre.

Les al·legacions, els suggeriments o les observacions efectuades per les persones o les entitats que es consideren interessades s’han de dirigir per escrit a aquest servei i adreça. El termini per a presentar-les és de quinze dies que compten des de l’endemà de la publicació de l’anunci, és a dir, del 22 de juliol al 5 d’agost de 2016, tots dos inclosos.

Etiquetas
stats