Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Gent de Compromís exigeix més democràcia i participació en la presa de decisions de la coalició

Un moment de la reunió de l'executiva de Compromís celebrada aquest dilluns

EFE

València —

Al voltant d'un centenar de persones es van congregar aquest dilluns enfront de la seu de Compromís, on representants del col·lectiu Gent de Compromís han lliurat més de 500 signatures per a reclamar a l'executiva de la formació més participació en la presa de decisions.

Així ho ha explicat el portaveu de l'organització, Víctor Arroyo, que ha explicat que les signatures, que s'han lliurat al costat del “Manifest 12-D”, corresponen tant a militants del Bloc com d'Iniciativa o de Verds.

L'objectiu, ha explicat, és “que es reconega la forma democràtica de l'organització”, però “no com un partit”, ha matisat, sinó com “un grup de persones que creuen en Compromís”.

Aquest grup de militants de la coalició, que està format “per quasi 900 persones”, segons Arroyo, “paga la seua quota, perquè no està format per independents sinó per militants, per gent que és de Compromís”, però denúncia que no se'ls té en compte en la presa de decisions.

“El que volem és que se'ns respecte”, ha explicat el portaveu, que ha lamentat les escasses possibilitats de participació als quals tenen accés els militants d'aquest col·lectiu.

En el manifest, els signants han denunciat que els membres de Gent de Compromís “paguen les seues quotes com qualsevol militant de qualsevol partit integrant de la coalició”, per la qual cosa “rebutgen frontalment” que hagen de “demanar permís a ningú” per a organitzar-se.

“No tenim igualtat d'oportunitats amb la resta de militants dels partits membres de la coalició, perquè no podem optar en igualtat de condicions a llocs en llistes electorals, no tenim informació de la destinació de les nostres quotes d'afiliació i no tenim representants en els òrgans de decisió ni d'organització de la coalició”, han afegit.

Per açò, a més de lliurar les signatures en el registre d'entrada, representants dels manifestants han entrat a la seu de la coalició, on s'estava celebrant la reunió de l'executiva, per a lliurar als membres de la mateixa el manifest amb les seues reivindicacions.

Mentre, enfront de la seu, més de 80 persones s'han manifestat amb pancartes amb lemes com a “Més democràcia, més Compromís”. “Hi ha persones de Gent de Compromís dins, perquè mai els han prohibit l'entrada, però tampoc els han donat opcions de participar”, ha manifestat el portaveu.

A la concentració han assistit les diputades de Compromís Mónica Álvaro i Marian Campello, així com la regidora de l'Ajuntament de València Isabel Lozano.

Comissió de Coordinació Institucional

En un altre ordre de coses, l'executiva de Compromís ha decidit crear una Comissió de Coordinació Institucional on participaran càrrecs institucionals de la coalició com Mónica Oltra, Enric Morera, Joan Ribó i Vicent Marzà i la finalitat de la qual serà millorar la seua acció política i reforçar les seues estructures internes.

Així es va decidir en la reunió de l'executiva, de la qual va eixir aprovada la creació d'un òrgan conformat pels principals càrrecs institucionals de Compromís en les diferents estructures de govern i que es reunirà per primera vegada aquest dimecres.

Aqueixa comissió comptarà amb la participació, a més de la vicepresidenta del Consell, el president de les Corts, l'alcalde de València i el conseller d'Educació, els consellers Manuel Alcaraz, Rafa Climent i Elena Cebrián, i la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.

També estaran en ella representants dels principals ajuntaments de la Comunitat, el portaveu de Compromís en les Corts, Fran Ferri, i els portaveus en el Congrés, el Senat i el Parlament Europeu, Joan Baldoví, Carles Mulet i Jordi Sebastià, respectivament.

Portaveus dels tres partits que conformen Compromís com Àgueda Micó, Miquel Real i Julià Álvaro han destacat que l'executiva segueix treballant per a arribar a consensos en la millora del funcionament intern de la coalició.

Igual que s'ha acordat crear la citada comissió, s'espera que en les pròximes setmanes s'arribe a un acord pel qual l'executiva aprove altres documents organitzatius com la carta financera, el nou reglament d'organització territorial i el reglament de drets i deures.

Etiquetas
stats