Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern de Rajoy es resisteix a retirar els recursos contra la sanitat universal valenciana

Un moment de la reunió entre la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, la vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, i la consellera Carmen Montón

Carlos Navarro Castelló

València —

El Govern de Mariano Rajoy no té previst de moment retirar els recursos d'inconstitucionalitat que manté interposats contra la sanitat universal valenciana.

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, s'ha reunit aquest dijous amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i amb la consellera de Sanitat, Carmen Montón, per a tractar temes d'actualitat que concerneixen a ambdues administracions.

Per part de Sanitat, Montón ha demanat a la ministra que es retiren els recursos que en el seu moment va posar el Govern central contra l'eliminació del copagament farmacèutic i contra la reposició de la universalitat de l'assistència sanitària pública aprovada pel Govern autonòmic que presideix Ximo Puig.

Sobre aquest tema, la responsable valenciana de Sanitat ha explicat que Montserrat no ha oferit una resposta concreta.

“No hem acabat de concretar, tant de bo poguera dir que ha posat solucions i terminis concrets damunt de la taula, però li hem recordat que està pendent de convocar la reunió interterritorial on esperem que es tracten aquests temes”, ha explicat Montón.

La consellera ha afegit també que l'Estat deu al Consell 27 milions pels tractaments d'hepatitis C i altres 337 des de 2012 per les atencions a pacients de fora de la Comunitat Valenciana.

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, li ha recordat a la ministra que des de l'any 2015 la Generalitat ha invertit 1.500 milions en ajudes a la dependència, la meitat dels quals li corresponen al Govern: “El deute és de 600 milions, una quantitat que en la situació d'infrafinançament de la Comunitat és insostenible”.

Durant la seua estada a València, la ministra ha visitat el Centre de Referència Estatal d'Atenció Psicosocial a persones amb trastorn mental greu (Creap) que es va inaugurar el 28 d'abril passat després de sis anys construït sense activitat. La ministra ha pogut conèixer de primera mà quins són els treballs que es desenvolupen i les instal·lacions d'aquest centre de referència nacional i únic a Espanya i ha anunciat que en el mes de juliol s'obrirà la residència del centre, amb capacitat per a 99 persones.

“La salut mental ens ocupa i ens preocupa”, ha declarat la ministra abans d'informar que des del Ministeri es treballa en una nova Estratègia Nacional de Salut Mental i en un Pla Nacional d'Alzheimer amb les comunitats autònomes i amb els sectors implicats. A més, s'està treballant per a acabar amb l'estigma i la discriminació que en ocasions pateixen les persones amb aquests trastorns.

Etiquetas
stats