Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Hisenda torna a nomenar alt càrrec a un funcionari beneficiat per adjudicacions del seu germà en l'etapa del PP

Vicent Soler, conseller d'Hisenda.

Toni Cuquerella

0

La Conselleria d'Hisenda ha nomenat com a subdirector general de Producció i Consolidació de TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) Corporatives a Alfonso Jiménez Canto. Però Jiménez Canto també és conegut per un altre, Eloy, el seu germà, qui va licitar adjudicacions per a l'empresa de l'actual alt càrrec de la Generalitat per valor de quasi mig milió d'euros.

Aquestes adjudicacions es van produir a principis de 2009, quan Eloy Jiménez Canto, llavors director de Recursos Econòmics de la Conselleria de Sanitat, va licitar dos concursos per valor de 480.000 euros que van ser atorgats a l'empresa Company for Programari and Development, SA, de la qual era director gerent el seu germà Alfonso

Totes dues contractes sumen prop de 480.000 euros. No són les úniques adjudicacions a la signatura coneguda en el sector per les sigles CSD. Una tercera contractació d'aquest exercici suma altres 8.448 euros. En total, 488.551 euros. Les dues importants adjudicacions es van tramitar després que Alfonso Jiménez haguera ascendit en l'empresa a director gerent.

Funcionari i amb càrrecs amb el PP

Alfonso Jiménez Canto és un funcionari de carrera que va entrar en l'Administració valenciana en 1989, i en 1998 va començar a tindre càrrecs de responsabilitat amb el Govern del PP d'Eduardo Zaplana, passant després per la Conselleria de Sanitat entre 2003 i 2007.

Després d'un període en l'empresa privada entre 2007 i 2016, període en el qual una de les empreses en les quals va estar es va veure beneficiada per les adjudicacions del seu germà, Jiménez Canto va tornar en 2016 a la Generalitat com a analista de sistemes, càrrec en el qual va estar nou mesos fins que va ascendir a Cap de Servei de Coordinació de Projectes de TIC i Estàndards de Qualitat i el gener passat va tornar a ser nomenat per a alt càrrec com a Subdirector General de Producció i Consolidació de les TIC, i ara nomenat per a una altra subdirecció general.

Etiquetas
stats