eldiario.es

9

Imelsa, l’origen de la trama

Les gravacions aportades per una diputada d’Esquerra Unida i la col\·laboració de l’implicat principal porten a l’operació anticorrupció contra el PP valencià.

La Guardia Civil vuelve a personarse en la empersa pública valenciana Imelsa para pedir nueva documentación

L'exgerent de l'empresa pública Imelsa, Marcos Benavent

A l’abril, arran d’una denúncia de la diputada provincial d’Esquerra Unida, Rosa Pérez, eixia a la llum l’escàndol de l’empresa pública de la Diputació de València, Imelsa, per una presumpta trama de corrupció relacionada amb el cobrament de comissions i el finançament il·legal del Partit Popular. La denúncia havia estat presentada davant de la Fiscalia mesos abans per EU.

Al centre de les denúncies hi havia l’exgerent de la societat, Marcos Benavent, que va ser mà dreta de l’expresident de la institució, el detingut Alfonso Rus, expresident del PP a la província de València. Precisament, totes les denúncies van sorgir per unes gravacions fetes en els últims temps pel mateix Benavent –més de deu hores– en què ixen Rus, el vicepresident de la Diputació, Máximo Caturla, o l’exregidora de l’Ajuntament de València, María José Alcón, a més de referències al mateix Rus, a membres del Consell o a l’exalcaldessa de València, Rita Barberá.

L’escàndol d’Imelsa va fer caure en desgràcia l’exalcalde de Xàtiva –que es relaciona amb una gravació comptant diners–, que, primerament, va ser suspés de militància pel seu partit i, posteriorment, va perdre tant l’alcaldia com la presidència de la Diputació de València.

Al juny, un Benavent irrecognoscible reapareixia. Primerament acudia al jutjat, on advertia els periodistes que faria “molt de mal”, i uns quants dies després testificava davant dels agents de l’UCO de la Guàrdia Civil, a què va lliurar nombrosa documentació sobre el cas.

Des de llavors, agents de la Guàrdia Civil han dut a terme diverses operacions a la seu de l’empresa pública a la recerca d’informació, fins hui, dimarts, que s’han desencadenat els esdeveniments amb el desenvolupament d’una macrooperació contra el PP que, fins ara, ha comportat unes quantes detencions, entre les quals destaca la del mateix Rus.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha