Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Imputat l'excap de gabinet de l'exministra Beatriz Corredor pels contractes d'Habitatge amb Crespo Gomar

Beatriz Corredor, exministra d'Habitatge

Miguel Giménez

València —

La titular del Jutjat d'Instrucció número 24 de Madrid ha imputat a l'antic sotssecretari del Ministeri d'Habitatge Marcos Vaquer i a Nicolás Mateos, que va ser cap de Gabinet de la ministra socialista Beatriz Corredor, per un contracte de publicitat que va poder finançar irregularment al PSPV.

Se'ls imputen els suposats delictes de prevaricació i malversació i han sigut citats a declarar el 21 de maig juntament amb Eva Cuesta, que va ser cap de premsa de l'exministra, i Irene Domíngez-Alcahuz. El 30 de maig hauran de declarar com investigats altres quatre excàrrecs del departamente que dirigia Corredor: Eva Santiago, Pedro Plasencia, Rita Lorente i Andrés Lara.

La jutgessa María de les Mercedes Pérez ha pres aquesta decisió en una interlocutòria en el qual constata “irregularitats” en l'adjudicació d'un contracte de publicitat institucional del Pla Habitatge 2009-2012 per 126.208 euros a l'empresa Crespo Gomar pel Ministeri de l'Habitatge en 2009.

Segons la interlocutòria, Vaquer va ser qui va signar el contracte d'adjudicació i el certificat de conformitat amb la factura, mentre que Mateos “va redactar o va signar” el plec de prescripcions tècniques per a la realització de la campanya de publicitat contractada i “la declaració d'urgència” del procediment.

Aquest divendres estaven citats a declarar tres membres de la Mesa de Contractació que va adjudicar el contracte de publicitat amb Crespo Gomar després de la investigació iniciada en el jutjat d'Instrucció número 21 de València -que va ser derivada a quatre jutjats de Gandia, Benidorm i Madrid (2)- en el qual s'advertia de pràctiques que “indiciàriament” podrien ser constitutives de finançament il·legal del PSPV per a les campanyes de les eleccions municipals i autonòmiques de 2007. La magistrada Nieves Molina va descartar el delicte electoral, en el qual també estava implicat el Bloc, en estar prescrit.

A més del contracte del Ministeri d'Habitatge, s'investiguen altres adjudicats a empreses del mateix grup de comunicació des dels ajuntaments de Gandia i Benidorm baix governs socialistes, i altres signats en època de José Luis Rodríguez Zapatero amb els ministeris de Sanitat -amb Bernat Soria com a ministre- i Medi Ambient -la seua titular era Cristina Narbona-, a través de les empreses públiques Acuamed i Aguas del Júcar.

Etiquetas
stats