eldiario.es

Menú

Inspiració valenciana per a la crítica de Libération a Felip VI

La portada del periòdic francés s'inspira en la imatge de Felip V de cap per avall de Xàtiva, ciutat que va cremar aquest rei en 1707

- PUBLICIDAD -
Las dos imágenes de Felipe VI Felipe V boca abajo

Les dues imatges de Felip VI i Felip V cap per avall

Una imatge de Felip VI de cap per avall. Així és com il·lustra el diari francés Libération la seua portada d'aquest dijous, fent així una crítica explícita al rei espanyol inspirant-se en l'estil valencià, el quadre de l'avantpassat del rei, Felip V, col·locat a l'inrevés des de fa més de mig segle a Xàtiva, ciutat que va cremar en 1707.

Amb el titular 'La història s'ha tornat boja?' el periòdic no fa només referencia a la crisi catalana a Espanya, sinó també a la massacre de Las Vegas i la crisi de Korea del nord.

Sembla que la imatge de l'avantpassat de Felip VI va a perseguir-lo durant molt temps. Així cal recordar que l'actual rei és el primer Felip que regna en quasi 300 anys a Espanya; i més encara a la història de Xàtiva, ja que l'anunci de l'abdicació de Joan Carles I va coincidir amb la mateixa data que l'ocupació i el saqueig de la ciutat en 1707, mentre la coronació de Felip VI va coincidir amb el dia de l'incendi de la ciutat dies després provocat pel rei d'infame record en la ciutat.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha