Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Intersindical s'asseu amb Justícia i Presidencia per intentar tornar a la taula de negociació de la Generalitat de la qual va ser exclosa

Una protesta organitzada per Intersindical Valenciana.

Toni Cuquerella

0

El portaveu d'Intersindical Valenciana, Vicent Mauri, ha acusat el Consell del Botànic de “falta de voluntat política” per a incloure a aquest sindicat en la Mesa General de Negociació de la Generalitat, per la qual cosa ha anunciat que continuaran amb les seues protestes per a reivindicar la seua representació.

Mauri ha criticat que el govern autonòmic ha fet una interpretació “legalista” a un “problema polític”, apuntant al fet que s'ha emparat en una sentència del Tribunal Suprem de gener de 2018. Aquesta sentència -que senta jurisprudència- declara que, perquè una organització sindical que no forma part de la Mesa General de Negociació de les Administracions Públiques, estiga present en la Mesa que negocia les qüestions comunes a funcionaris i laborals ha de posseir com a mínim per separat un 10% de representativitat en l'àmbit del personal funcionari i del personal laboral.

Però des d'Intersindical s'assenyala que aquesta sentència es refereix a un cas d'Astúries, i afig: “Si el Govern valencià tinguera voluntat ens hauria inclòs, i si algun sindicat no està conforme que el porte als tribunals, i llavors tindríem una sentència pròpia”. A més Mauri assenyala que Intersindical Valenciana és l'organització més votada en la funció pública i la segona amb més representants, per la qual cosa lamenta que el Consell no haja aportat cap informe del Consell Jurídic Consultiu (CJC) ni de l'Advocacia de la Generalitat per a la seua exclusió.

Intersindical apunta que, des de l'entrada en vigor de l'EBEP (Estatut Bàsic de l'Empleat Públic) en 2007 ha format part de la Mesa amb els mateixos requisits que ara se'ls exigeixen per a excloure-la. “Durant 12 anys no hi ha hagut cap problema per a estar presents i ara, per efectes d'una sentència discutible del TS sobre una altra administració, se'ns exclou als dos sindicats més representatius”.

D'altra banda indica que des de la Generalitat “només hi ha hagut silenci com a resposta”, però que després de l'inici de les seues protestes al carrer la setmana passada han tingut unes quantes reunions amb representants tant de conselleria com de Presidència, però sense obtindre resultats.

Amb tot, Vicent Mauri assegura que davant aquesta situació s'ha “deslegitimat” la taula de negociació que ja ha començat amb el capítol 1 de les retribucions dels funcionaris dels Pressupostos, i amb el resultat que “els treballadors perdran poder adquisitiu”.

Conclou el portaveu d'Intersindical Valenciana que recorreran la composició de la Mesa General de Negociació i tots els acords que afecten el personal funcionari i estatutari de la Generalitat i que aquest divendres tornaran a manifestar-se davant el Palau abans del ple del Consell, així com també ho faran davant les Corts Valencianes quan comence a tramitar-se el Pressupost de 2020.

Etiquetas
stats