eldiario.es

Menú

Isabel Bonig vol Compromís fora del Consell per “radical”, però que permeta governar Mariano Rajoy

La líder del PP valencià critica la coalició valencianista, oferint a Ximo Puig suport per a trencar el Pacte del Botànic, i al mateix temps demana que l’organització de Mónica Oltra deixe que siga elegit Rajoy

- PUBLICIDAD -
Rajoy busca a los votantes que han descubierto cómo es "la nueva política"

La líder del PP valencià, Isabel Bonig, amb Mariano Rajoy EFE

La líder del PP valencià, Isabel Bonig, ha sorprés aquesta setmana a tothom amb una estrambòtica oferta a PSPV i Compromís perquè els seus onze diputats en el Congrés (set i quatre, respectivament) s’abstinguen en la votació d’investidura de Rajoy a canvi de la millora del sistema de finançament per a la Comunitat Valenciana. Aquesta ‘oferta’ ha estat reiterada aquest mateix dimecres pel portaveu popular en les Corts, Rubén Ibáñez, i per la diputada nacional i vicesecretària general del PPCV, Elena Bastidas.

Així, mentre Ibáñez ha convidat el president Ximo Puig i la vicepresidenta Mónica Oltra que “donen suport” al govern de Mariano Rajoy “si realment volen un finançament millor”, Bastidas ha acusat socialistes i valencianistes d’ “anteposar els seus interessos partidistes” a la millora del finançament per als valencians.

La proposta de Bonig ha trobat resposta en el Govern valencià, que ha criticat el “xantatge” dels populars per aquest “mercadeig” . De la mateixa manera, el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, va censurar en la seua intervenció durant el debat d’investidura de dimecres passat la proposició de la dirigent popular valenciana. “Va gosar a dir que hi hauria un finançament millor si Compromís s’abstenia”, va indicar, i ho va qualificar d’“hipòcrita, intolerable i inacceptable”.

A més, el síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, ha fet una contraproposta en què demana a Bonig que els tretze diputats del PPCV a Madrid voten en contra de la investidura de Rajoy: “L’única posició coherent si es vol defensar un finançament just, el Corredor Mediterrani i les inversions que necessita la nostra terra”.

Compromís, de ‘vil’ a ‘aliat’?

L’oferiment d’Isabel Bonig a Compromís –no tant al PSPV– sorprén perquè els populars han carregat des que es va formar el Govern del ‘Botànic’ contra la coalició valencianista, a qui han titlat de “radical”, “catalanista”, “extremista” o “independentistes” , i especialment contra la seua líder, Mónica Oltra . És més, en més d’una ocasió , la mateixa líder dels populars valencians ha proposat a Ximo Puig que abandone els seus socis del Consell i ha oferit el PP com a crossa en què el PSPV podria recolzar-se .

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha