eldiario.es

Menú

Joan Baldoví: “Si Rajoy i Sánchez no mouen fitxa, nosaltres plantejarem una proposta”

El portaveu d’A la Valenciana en el Congrés transmet al rei Felip la possibilitat de negociar un Govern progressista alternatiu al PP

El diputat de Compromís ha criticat PSOE i Ciutadans, que ha qualificat de “gos de l’Hortolà, ni roseguen l’os ni el deixen rosegar”

- PUBLICIDAD -
El portavoz de 'A la Valenciana', Joan Baldoví, junto al rey, Felipe VI

El portaveu d`'A la Valenciana', Joan Baldoví, amb el rei, Felip VI @CasaReal

El rei Felip VI ha rebut aquest dimecres al Palau de la Sarsuela el portaveu d’A la Valenciana –la candidatura amb què van confluir Compromís, Podem i Esquerra Unida a les eleccions del 26J– en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, que ha exposat al monarca l’opinió de la candidatura que representa sobre la possibilitat de negociar un govern progressista alternatiu al PP.

En una trobada que Baldoví ha qualificat de “cordial” –el rei s’ha interessat per les últimes noticies sobre l’extinció de l’incendi forestal d’Artana–, el portaveu de la candidatura valenciana ha reconegut que ha vist Felip VI preocupat, “com qualsevol altre ciutadà”, per la situació de bloqueig que es viu pel que fa a la possible investidura del pròxim president del Govern, que impedeix que el rellotge comence a córrer. El monarca confia que no hi haurà terceres eleccions, tal com ha apuntat el diputat de Compromís en la seua compareixença –juntament amb els seus companys de candidatura– posterior a la trobada.

Baldoví creu que, si fracassa una eventual investidura del líder del PP, Mariano Rajoy, hi ha possibilitat de formar un govern progressista amb el PSOE i Podem. Per a fer-ho, el PSOE hauria de “dir d’una vegada per sempre si vol deixar governar Rajoy o si vol intentar un govern de canvi”, segons argumenta el portaveu de Compromís, que fa dies apostava en tot cas perquè el no dels socialistes al líder del PP seria al final “una abstenció d’uns pocs, la justa” per a tirar endavant un eventual pacte d’aquest partit amb Ciutadans.

El portaveu d’A la Valenciana està convençut que “no passarà el mateix que en la legislatura anterior” i Mariano Rajoy sí que es postularà davant de Felip VI com a candidat. No obstant això, ha puntualitzat que, en el cas que tant Rajoy com Sánchez rebutgen la seua responsabilitat i digueren no al rei, “la nostra obligació moral és proposar una alternativa, i ho farem”, tal com ja va succeir fa tres mesos, quan, en un últim intent de formar govern abans de la convocatòria d’unes noves eleccions, Compromís va plantejar el que va denominar Acord del Prado, dirigit a socialistes, Podem, IU i a la resta de les forces progressistes. En aquesta ocasió, la proposta podria passar per un “govern transversal de concentració”.

El portaveu d’A la Valenciana ha assegurat que els espanyols no comprendrien un altre fracàs, encara que ha puntualitzat: “Sabem que és difícil, però la nostra obligació és aconseguir-ho i per això som partidaris d’esgotar totes les possibilitats, dins de la capacitat que tenim”. En aquest punt ha criticat PSOE i Ciutadans, que ha qualificat de ‘gos de l’Hortolà’, “ni roseguen l’os ni el deixen rosegar”. I ha cridat a la resta dels grups polítics a “superar els recels”. “Si no, açò no avançarà”, ha conclòs.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha