Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Joan Baldoví: “S’ha vist la utilitat de Compromís”

El director de l'edició valenciana d'eldiario.es, Adolf Beltran, entrevista el diputat de Compromís, Joan Baldoví.

Adolf Beltran

València —

2

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, defensa la decisió que el va fer anar a les eleccions amb Más País, tot i que reconeix que els resultats no han sigut els esperats, perquè ha permés que la coalició mantinguera la seua singularitat. Aquest fet s’ha traduït en la visibilitat aconseguida amb la firma d’un pacte amb el PSOE que inclou temes com la reforma del finançament autonòmic, l’aportació al 50% dels fons per a les prestaciones per dependència, la defensa de l’agricultura valenciana o la garantía d’inversions territorialitzades.

“Sense el nostre pacte, avui estaríem parlant de noves consultes amb el rei”, adverteix el diputat en referència al marge tan estret amb què ha resultat investit el socialista Pedro Sánchez. “Compromís ha demostrat la seua utilitat”, conclou Baldoví, que indica que el contingut del document acordat “el podria haver subscrit pràcticament tot l’arc parlamentari valencià”.

Sobre el pes del conflicte català en la política española, Baldoví no s’està d’assenyalar que “el món no comença ni s’acaba en Catalunya” i lamenta la irrupció de l’extrema dreta alhora que critica l’actitud del PP i Ciutadans, formacions a les quals demana més moderació i tolerància.

Sobre el paper del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que defensa el diàleg i la política per a reconduir el conflicte amb l’independentisme català, opina que “és important”, al costat de la presidenta balear, Francina Armengol, “per contrarestar el d’altres presidents de comunitats autònomes” que actuen a la contra. De tota manera, Baldoví espera que Puig “jugue el paper que li toca com a president valencià” i que, com a tal, “espente perquè els compromisos del document firmat es complisquen”.

Etiquetas
stats