Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

José Muñoz: “El PSOE no està trencat, hem de donar als militants un projecte pel qual lluitar”

El diputat autonòmic del PSPV José Muñoz, membre de la gestora socialista

Miguel Giménez

Valencia —

José Muñoz, portaveu adjunt del PSPV en les Corts i secretari general dels Joves Socialistes, és l’home elegit per Ximo Puig per a formar part de la gestora que dirigirà el PSOE després del caòtic comité federal de dissabte que va acabar amb la dimissió de Pedro Sánchez després d’haver perdut la votació per a fer un congrés extraordinari. La gestora, dirigida pel president asturià Javier Fernández i composta per deu membres, es reuneix per primera vegada aquest dilluns al migdia a Madrid.

Muñoz reconeix que és “un honor” que Ximo Puig li haja proposat representar els socialistes valencians en la gestora, “era al teatre quan vaig rebre la telefonada del president”. Així doncs, ha explicat que, davant d’aquest tipus de situació, hi havia tres opcions: “Posar-se de perfil, fugir o fer un pas avant i posar-se a treballar, i quan en un moment tan complicat confien en un per a mirar de generar un consens, es pot sentir ben orgullós i assumir aquesta responsabilitat”.

El dirigent dels Joves Socialistes va viure la jornada de dissabte “amb molta pena, tristesa i preocupació” i apunta que li “fa mal” tot el que ha passat, fruit d’una situació d’“estrés” intern en el partit. No obstant això, insisteix en el fet que ara, malgrat que el moment és complicat, és l’hora de “recuperar el partit i unir sensibilitats”. “A curt termini és evident que hi ha hagut una fractura”, apunta Muñoz, que, tanmateix, puntualitza que el PSOE “no està trencat, ni de bon tros”.

Gestionar emocions

Quant a la funció que ha d’assumir la gestora, Muñoz assenyala que ha de “gestionar emocions”, ja que apunta que la política “és un estat d’ànim”, i també evitar que hi haja un escapçament del partit, que cal reconstruir. A més, pel que fa al Partit Socialista, puntualitza que “el temps ho cura tot i nosaltres som especialistes a recuperar-nos i remuntar el vol”. Per a fer-ho, considera que han de donar als militants i als simpatitzants “una il·lusió i un projecte pel qual lluitar”.

Quant al comité federal de dissabte, el diputat del PSPV considera que era un “punt d’inflexió” que “calia afrontar”, tot i que lamenta com es van desenvolupar els esdeveniments. “Pense que la votació s’hauria d’haver fer en un primer moment i no al cap de huit hores de debats intensos, tot i que dir-ho ara i des de fora, sense haver-hi estat, és molt fàcil”, resumeix Muñoz, que insisteix en el fet que es tracta de processos molt complexos.

No a Rajoy

José Muñoz manté el seu parer pel que fa a Mariano Rajoy i és que no ha de ser el pròxim president del Govern, ja que no pensa que siga la persona adequada, “els pressupostos no han canviat gens”. No obstant això, aclareix que la gestora és un òrgan interí i que les decisions sobre el futur les ha de prendre el comité federal, “resolucions ben importants, com el sentit d’una votació en el cas d’una altra investidura les ha de prendre el màxim òrgan entre congressos, mai un d’interí”.

Etiquetas
stats