Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Guàrdia Civil interrogarà com investigat l'expresident de les Corts Juan Cotino

Juan Cotino durant la seua declaració a l'Audiència Nacional per Gürtel

Pedro Águeda / Marcos Pinheiro / Sergi Pitarch

Madrid / València —

L'exdirector de la Policia i antic home fort del PP valencià, Juan Cotino, declararà com investigat en l'Operació 'Erial', la trama de corrupció en la qual ha sigut detingut aquest dimarts Eduardo Zaplana, han avançat a eldiario.es fonts pròximes a la investigació.

L'ombra de la corrupció ha perseguit a Cotino en els principals casos que afecten el Partit Popular, inclosa la caixa B, però només ha resultat 'processat' en la peça separada de Gürtel que investiga la visita del Papa a València. Cotino s'asseurà en la banqueta en aqueixa causa.

Cotino ha sigut un home fort del Partit Popular no solament a València. Va ser el primer director del Cuerpo Nacional de Policía en el Govern de José María Aznar, de 1996 a 2002. D'ací passà a delegat del govern a la Comunitat Valenciana i a continuació va ocupar diverses conselleries i la vicepresidència de l'Executiu autonòmic.

Aquest dimarts han sigut detinguts els seus nebots Vicente i José Cotino, pertanyents a un dels grups empresarials que va aportar presumptament al voltant de 10 milions d'euros als polítics implicats, entre ells Zaplana.

A més dels set detinguts hi ha una desena de persones que no han sigut arrestades però que declararan com investigats, entre ells Cotino. També figura en aquest grup Rosa Barceló, esposa d'Eduardo Zaplana, i la secretària d'aquest des dels temps de la política, Mitsuoko Henríquez.

Etiquetas
stats