eldiario.es

9

“L’Acord del Serpis” garanteix quatre anys de continuïtat de l'esquerra a Gandia amb la socialista Diana Morant d'alcaldessa

PSPV-PSOE i Compromís + Gandia Unida, amb 15 regidors de 25, tanquen un pacte que atorga la vicealcaldia a Josep Alandete

Els socialistes van aconseguir 11 edils i la coalició valencianista 4 en les eleccions del 26 de maig, per la qual cosa no necessiten altres suports

Morant i Alandete signen el pacte de govern en el Mirador del Sepis / Foto Carola Woodward

Morant i Alandete signen el pacte de govern en el Mirador del Sepis Carola Woodward

La constitució del nou ajuntament de Gandia sorgit de les urnes ha sigut molt diferent a la tibant sessió celebrada fa quatre anys, quan es va tancar in extremis un pacte entre els socialistes (9 regidors) i Més Gandia (cinc) amb el suport extern de l'únic edil de Ciudadanos per a impedir que Arturo Torró (PP) repetira en l'alcaldia de la ciutat. Aquell dia va haver-hi reunions frenètiques i fins i tot llàgrimes fins a minuts abans de l'inici del plenari municipal, i amenaces i insults després de la sessió, especialment dels seguidors de Torró cap a Ciro Palmer (Cs), que va votar per la socialista Diana Morant per ordre de la direcció del partit a Madrid i València.

En la sessió de hui, la socialista Diana Morant ha tornat a ser investida com a alcaldessa amb el suport del seu partit, que ha obtingut 11 regidors (quatre més que en 2015), i dels quatre edils de Compromís + Gandia Unida (en l'anterior mandat la coalició es deia simplement Més Gandia, i n’han perdut un). Encara que el pacte de govern es va oficialitzar despús-ahir en l'anomenat “Acord del Serpis”, totes dues formacions polítiques van tindre clar que havien de governar juntes en la mateixa nit del 26 de maig passat, després de conéixer-se els resultats electorals. Mai l'esquerra, amb 15 regidors de 25, havia obtingut una majoria tan àmplia a Gandia.

Res han pogut fer el PP liderat per Víctor Soler (amb 9 escons, dos menys que en 2015) i Pascal Renolt, de Cs, partit que repeteix amb un regidor encara que amb menys vots que fa quatre anys.

“L’Acord del Serpis” contempla una reedició del pacte de 2015 i per tant atorga una vicealcaldia per a Josep Alandete, el líder de Compromís + Gandia Unida, coalició formada per Compromís, Esquerra Unida, Esquerra Republicana del País Valencià i un col·lectiu de ciutadans no afiliats. L'esquema, doncs, es repeteix a Gandia quatre anys després, encara que amb un major suport en les urnes per a l'esquerra.  

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha