Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

L'Audiència Nacional acorda investigar les acusacions contra Camps en el judici de la caixa 'b' del PP

L'expresident valencià Francisco Camps

Europa Press

Madrid —

El jutge de l'Audiència Nacional que investiga la presumpta caixa 'b' del PP, José de la Mata, ha acordat investigar les acusacions formulades contra l'expresident de la Comunitat Valenciana Francisco Camps pels principals acusats en el judici pel presumpte finançament il·legal de la formació regional.

Entre la bateria de diligències que adopta, el magistrat demana que es lliure exhort al Jutjat Central penal de l'Audiència Nacional perquè li envie les declaracions prestades en qualitat d'investigats pel capitost de la trama Gürtel Francisco Correa, l'empresari Álvaro Pérez 'El Bigotes', Pablo Crespo, i l'exsecretari general del PP de la Comunitat Valenciana Ricardo Costa, els quals van vincular Camps amb la presumpta caixa B de la formació regional.

Igualment sol·licita la testifical d'Igancio López Galiacho, exdirector general de Qualitat i Avaluació Ambiental de la Comunidad de Madrid; Luis Vicente Moro, exdelegat del Govern a Ceuta; Guillermo Ortega, exalcalde de Majadahonda, Pedro Catalina i el periodista Javier Horcajo.

En la seua declaració com investigat durant la vista oral que acull el Jutjat Central penal de l'Audiència Nacional, Ricardo Costa va exposar que va ser Camps qui va ordenar que se sufragara amb diner negre els actes electorals l'organització dels quals va ser contractada amb Orange Market, empresa de la trama Gürtel.

Correa i el seu 'número dos', Pablo Crespo, també van reconèixer que el PP valencià els va ordenar girar factures falses a determinats empresaris “si volien cobrar” aquests serveis mentre que nou empresaris també van admetre primer davant la Fiscalia i després davant el jutge, que van sufragar irregularment aquests actes.

No obstant açò, Camps va dir en qualitat de testimoni el passat 7 de març que “mai hauria permès aquest sistema de pagament” i va atribuir a Costa totes les responsabilitats econòmiques i financeres del partit.

Etiquetas
stats