Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

L’àrea metropolitana de València exigeix a Rajoy la subvenció per al transport públic

El president Ximo Puig i la consellera María José Salvador al costat de Joan Ribó i altres alcaldes de l’àrea metropolitana de València

Carlos Navarro Castelló

València —

La Generalitat Valenciana no es dóna per vençuda davant de la negativa del que fins fa uns dies era ministre d’Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, d’incloure en els pressupostos generals de l’Estat una partida de 38 milions d’euros per a finançar el transport públic de l’àrea metropolitana de València, ajuda que sí que aporta a ciutats com Madrid o Barcelona.

El Consell ha respost aquest dimecres amb un acte en què ha reunit els alcaldes dels 60 municipis de l’àrea de València que, al seu torn, integren la nova Autoritat de Transport Metropolitana.

La consellera d’Obres Públiques, María José Salvador, ha explicat que aquesta entitat estarà creada legalment l’1 de gener de 2017 amb l’objectiu de coordinar tots els mitjans de transport públics i d’unificar-ne les tarifes.

Salvador ha informat que remetrà una carta al nou ministre de Foment perquè hi incloga aquesta partida: “Parlem d’una àrea d’1,8 milions d’habitants en què es registren 3,8 milions de viatges en mitjans de transport públics”.

La titular d’Obres Públiques ha anunciat també la licitació del pla de mobilitat de l’àrea metropolitana de València per valor de 831.000 euros. Segons ha explicat, “la creació de l’autoritat de transport i del pla de mobilitat són els requisits que exigeix el Govern per a atorgar la subvenció, per això no hi ha excuses per no atorgar-la”.

La consellera ha recordat que la deixadesa dels anteriors governs autonòmics del PP ha provocat que el transport públic de València haja perdut des del 2011 un total de 300 milions d’euros de subvenció estatal, “mentre entre Madrid, Barcelona i les Canàries han percebut en aquest període 1.500 milions”.

D’altra banda, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha denunciat que Espanya és l’únic país europeu que no té una llei de finançament de transport que fixe uns criteris objectius per a atorgar aquesta subvenció: “Actualment es concedeix d’una manera totalment discrecional i València ja no pot esperar més”.

Finalment, el president del Consell, Ximo Puig, ha anunciat que aquest mateix dimecres sol·licitarà una reunió amb el president del Govern, Mariano Rajoy, per tractar d’aquest tema i per exigir el finançament per a altres infraestructures necessàries, com el Corredor Mediterrani o la millora i l’ampliació dels trens de rodalia, el tren de la costa o la línia a Alcoi.

Etiquetas
stats