Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Mariano Rajoy visita la Comunitat Valenciana i de nou 'passa' de Ximo Puig

Mariano Rajoy, junto a Andrea Levy e Isabel Bonig. / Efe

Miguel Giménez

València —

El president del Govern, Mariano Rajoy, visitarà la Comunitat Valenciana a principis del pròxim mes amb motiu de la celebració de la reunió interparlamentària del PP que tindrà lloc a Alboraia els dies 1 i 2 de setembre.

Es dóna la circumstància que des de 2015 -al maig es van celebrar les eleccions municipals que van propiciar l'entrada de Ximo Puig i el Consell del Botànic en el Palau de la Generalitat-, el president del Govern ha visitat en més d'una desena d'ocasions terres valencianes però sempre en la seua condició de líder del PP. En aquest temps, Ximo Puig va haver d'esperar quasi sis mesos per a ser rebut pel president del Govern en la Moncloa després de sol·licitar-ho de forma reiterada.

El líder del PP ha protagonitzat diversos actes de campanya en eleccions locals, autonòmiques i generals. Va participar en el congrés del PPCV que va triar a Isabel Bonig, es va reunir amb els representants de la Mesa por la Educación en Libertad, es va passejar per les festes de Calp (governada pel president de la Diputació d'Alacant, César Sánchez), ha visitat Santa Pola, Alacant, València...

I en totes aquestes visites dels últims dos anys, Mariano Rajoy no ha trobat un moment per a visitar el president Puig en el Palau de la Generalitat, al contrari que els seus ministres, que han protagonitzat nombroses visites oficials per tot el territori valencià -sobretot, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, a qui és habitual veure-li en diferents punts de la Comunitat-.

Aquesta circumstància ha provocat les crítiques dels socialistes valencians, els qui a través del seu portaveu, el també president de la Diputació de València Jorge Rodríguez, han censurat que el president del Govern continue sense realitzar una visita institucional a la Comunitat. “Rajoy ha d'abandonar el sectarisme i venir algun dia com a president”, ha dit Rodríguez, qui ha insistit que d'Alboraia podrà eixir el líder del PP “una altra vegada sense donar una de mínima explicació del maltractament al que sotmet als valencians”.

Caldrà esperar a veure quan és la pròxima visita oficial de Rajoy a la Comunitat Valenciana i si aquesta es produeix amb Ximo Puig al capdavant del Consell.

Etiquetas
stats