Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

A la tercera va la vençuda: Mariano Rajoy rebrà dijous Ximo Puig a la Moncloa

El cap del Consell, Ximo Puig, amb el president del Govern Mariano Rajoy

Miguel Giménez

València —

A la tercera ha sigut la vençuda. El president del Govern, Mariano Rajoy, ha cridat al cap del Consell, Ximo Puig, per a convocar-lo a una reunió a Madrid, tal com han confirmat aquest dissabte des de Presidència. La comunicació de Moncloa es produeix després que Puig haja remès fins a tres cartes a Rajoy per a intentar concertar una trobada entre tots dos presidents, una cita que finalment es produirà dijous vinent al migdia.

L'última missiva del cap del Consell va tindre lloc fa tan sols uns dies, quan Ximo Puig va convidar Mariano Rajoy al Palau de la Generalitat amb motiu de la participació del president del Govern aquest dissabte en la Interparlamentària que el PP ha celebrat a Alboraia. No obstant, Rajoy ha visitat València però no ha trobat temps per a veure's amb el dirigent valencià.

Així, després de dos anys -l'única trobada d'aquestes característiques entre tots dos dirigents es va produir al novembre de 2015 també a Madrid- i després de diverses presències del president del Govern per terres valencianes, totes elles en actes de partit, es produirà la segona i esperada trobada entre Ximo Puig i Mariano Rajoy.

Entre els temes “essencials” que el president de la Generalitat pretén abordar el president es troben els Pressupostos Generals de l'Estat per a 2018, sobretot pel que fa a les inversions previstes per a la Comunitat Valenciana, i la reforma del sistema de finançament autonòmic. Sobre aquest tema, Rajoy ja ha advertit Puig i els socialistes que el nou model de finançament no s'aconsegueix “amb manifestacions” i que “no serà possible sense els vots del PSOE”.

Etiquetas
stats