Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mata posa a disposició de Puig el seu càrrec com a portaveu del PSPV

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el síndic socialista, Manolo Mata

Laura Martínez

València —

Continuen les conseqüències dels últims moviments en la direcció nacional del PSOE. El portaveu parlamentari del PSPV, Manolo Mata, ha confirmat aquest dijous que fa un mes va posar el seu càrrec a disposició del secretari general i president de la Generalitat, Ximo Puig, com a portaveu i com a diputat.

Mata, també membre del comité federal del PSOE, va enviar la renúncia a Puig sense signar, “perquè la utilitze quan crega convenient”. Cal recordar que l’acta parlamentària és personal, per això no cal autorització per a deixar-la. No obstant això, el gest no ha passat desapercebut, atés que es va fer el mateix dia que els dirigents socialistes van dimitir de l’executiva per forçar la renúncia de Pedro Sánchez en la secretaria general, entre ells Ximo Puig.

Mata, que sempre s’ha mantingut lleial al president, va votar a favor del no a Rajoy en el comité federal, mentre que el líder valencià va optar per afavorir l’abstenció del PSOE al govern del PP.

El portaveu socialista ha manifestat que en la seua vida política i personal intenta actuar “amb lleialtat” i ha reafirmat la seua “absoluta lleialtat” al president Puig, al PSPV i al pacte de govern en la Generalitat, l’Acord del Botànic.

“Les circumstàncies polítiques són molt complexes, però aquestes lleialtats són prioritàries sobre qualsevol altra consideració”, ha destacat Mata. Durant les últimes setmanes, el líder socialista ha lamentat la situació per la qual travessa el partit socialista i hui, mentre té lloc el discurs d’investidura del líder del PP, ha considerat que és “un dia dolorós per al socialisme democràtic i el que passa a Madrid no beneficia el que ha estat la lluita dels socialistes durant molt de temps”.

El portaveu socialista ha afegit que, atés que gaudeix de la “confiança” de Puig, es mantindrà en el càrrec de diputat i de portaveu, tot i que amb la dimissió “a la butxaca” de Puig, perquè “mai, mai, mai” crearà “cap dificultat ni al PSPV, ni a l’Acord del Botànic, ni de bon tros” al president.

stats