eldiario.es

Menú

Més de 200 alcaldes i portaveus donen suport a l’acord del PSOE valencià al Senat

Els regidors d’Alacant, d’Elx o d’Alcoi i el president de la Diputació de València, entre altres, destaquen que, “des de l’autonomia de cada partit polític”, la Comunitat Valenciana necessita l’enteniment amb Compromís i Podem

- PUBLICIDAD -
Ximo Puig preside la ejecutiva nacional del PSPV

Ximo Puig presideix l'executiva nacional del PSPV

La gran majoria dels representants institucionals que els socialistes tenen als municipis valencians ha subscrit un manifest en què es dóna suport a la voluntat del PSPV-PSOE, que lidera el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, de buscar un acord per al Senat amb Compromís i Podem amb vista a les eleccions del pròxim 26 de juny. En el manifest es reafirma la resolució de l’executiva valenciana que planteja la proposta “des de l’autonomia de cada partit polític, l’esperit de diàleg i d’enteniment, però també des del convenciment que la situació de la Comunitat Valenciana ho necessita”.

Un total de 141 alcaldes i 87 portaveus municipals han firmat fins ara el manifest, que pretén pressionar la direcció del PSOE, que lidera Pedro Sánchez, perquè no vete la fórmula que Puig negocia amb la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, de Compromís, i el líder autonòmic de Podem, Antonio Montiel.

Els signants defensen “un Acord Valencià en el Senat, que és la Cambra territorial, on de manera conjunta podem defensar la viabilitat del nostre autogovern i el futur de la Comunitat Valenciana. Un Acord Valencià que contribuïsca a desplaçar el PP”.

Entre els signants estan l’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, home molt pròxim a Pedro Sánchez, i alcaldes de ciutats com Elx, Carlos González; Torrent, Juan Jesús Ros; Gandia, Diana Morant; Paterna, Juan Antonio Sagredo; Alcoi, Toni Francés; Dénia, Vicent Grimalt; Mislata, Carlos Fernández Bielsa, o Vila-real, José Benlloch. També subscriu el text l’alcalde d’Ontinyent i president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez. Pel que fa als portaveus, destaca el de la ciutat de València, Joan Calabuig.

El moviment de suport confirma la voluntat anunciada per Ximo Puig de defensar “fins al final” la seua intenció de negociar l’acord, arran de les declaracions de dirigents del PSOE reafirmant el veto fins i tot a una fórmula que no implica la constitució de cap coalició, ja que es basaria en un manifest genèric perquè les tres forces implicades donaren suport als candidats respectius al Senat.

Segons la direcció del PSPV-PSOE, es continuen demanant suports per a aqueixa resolució de l’executiva dels socialistes valencians, que els alcaldes i els portaveus recorden que va ser aprovada aquest dimarts “per unanimitat”.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha