Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Miguel Domínguez es converteix en el segon trànsfuga de la legislatura en les Corts Valencianes

Miguel Domínguez en les Corts Valencianes

elDiariocv

València —

El diputat autonòmic Miguel Domínguez, a qui el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha obert causa per blanqueig en el context del cas Imelsa, deixarà el Partit Popular, però mantindrà l’acta en el Parlament valencià, de manera que esdevindrà el segon trànsfuga de la legislatura –Covadonga Peremarch va passar al grup de diputats no adscrits després de ser expulsada per Podem una vegada inhabilitada per haver manipulat els censos de la formació morada a Alacant.

D’aquesta manera, tal com ha avançat la Cadena SER, Domínguez segueix els passos de l’exalcaldessa de València, la senadora Rita Barberá, que també va decidir donar-se de baixa del Partit Popular, encara que manté l’escó en la Cambra Alta després d’haver estat imputada pel Tribunal Suprem també per un presumpte delicte de blanqueig en la mateixa causa.

Imputat per blanqueig

El TSJ s’ha declarat competent per a investigar el parlamentari valencià pel presumpte blanqueig en el grup municipal del PP en l’Ajuntament de València en les dates prèvies a les eleccions autonòmiques del maig del 2015 –no pel que fa al presumpte delicte electoral– basant-se en els fets descrits pel titular del Jutjat d’Instrucció núm. 18 de València, instructor del cas Imelsa.

S’investiga si es va cometre delicte per les donacions de 1.000 euros pels regidors i els assessors populars –fet reconegut per aquests–, una quantitat que presumptament els era tornada posteriorment pel partit en dos bitllets de 500 euros per a blanquejar diners en efectiu de presumpta procedència il·lícita.

Etiquetas
stats