eldiario.es

Menú

Militants socialistes valencians, “farts del PSOE de Susana Díaz”

Una plataforma urgeix la gestora a convocar un congrés federal i l’elecció del secretari general per primàries

Aqueix sector d’afiliats considera que el líder del PSPV, Ximo Puig, ha d’explicar el seu suport a l’abstenció socialista en la investidura de Rajoy

- PUBLICIDAD -
Gabriel Echávarri, Susana Díaz y Ximo Puig en Alicante.

Gabriel Echávarri, Susana Díaz i Ximo Puig en Alacant.

En els últims dies, i arran de la renúncia de Pedro Sánchez, com a secretari general, primerament, i com a diputat en el Congrés, després, i de l’abstenció del PSOE –decidida pel Comité Federal socialista– que va fer possible la investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern, han estat nombrosos els militants que han alçat la veu contra la direcció del partit, que ocupa de manera interina la gestora que comanda el president asturià, Javier Fernández.

Així, han sorgit moviments en xarxes socials a escala estatal, com #YoViajoConPedro , #CongresoYa o #MilitantesEnPie , i també altres de més modestos, com el que va nàixer dissabte passat a València, que pretén exigir la convocatòria urgent del Congrés Federal socialista. D’aquesta manera, un grup de militants del PSPV a la província de València han constituït, de manera autònoma, la plataforma ‘Militants pel congrés Ja!’ . En el text asseguren que se senten “preocupats per la deriva política del partit, per les accions d’una gestora que excedeix les seues competències orgàniques i, en resum, per l’abandó de la defensa dels principis històrics pels dirigents del partit”.

Com explica la portaveu d’aquest moviment, Xelo Calabuig, després de l malestar generat per l’actuació de la gestora, “teníem dues opcions: o ens n’anàvem del PSOE o féiem alguna , i ens vam decidir per aquesta última”. I recorda, “Borrell va guanyar unes primàries, se’l van carregar i els militants vam callar . Ara no”.

Així, afirmen que estan “farts del PSOE de Susana Díaz”, ja que consideren que les coses es podien haver fet d’una altra forma, “es va optar pel colp tot i que podia haver impulsat una moció de censura”. Per això, asseguren que no se senten representats per la gestora com a militants, tot i que aquests són “l’essència del partit”, alhora que defensen que les terceres eleccions “no haurien estat un problema”.

Sobre això, explica Calabuig que els seus esforços se centren a mobilitzar les bases, “ fugim de famílies i de càrrecs orgànics”, i que són nombrosos els socialistes que han sol·licitat adherir-se a la plataforma: “Volem que tots els que continuen pensant que el PSOE hauria d’haver votat no a Rajoy puguen veure’s representats, perquè els de l’abstenció tenen tots la seua butaca”.

El PSOE, ancorat “en el segle XIX”

La plataforma renega d’un PSOE que s’ha quedat “en el segle XIX”, mentre que ells tenen clara quina és la seua idea d’un partit socialista modern. Per això, la seua prioritat és provocar un congrés federal i unes primàries perquè hi haja un nou secretari general elegit democràticament. “D’ací a un any haurà una altra vegada eleccions i hem d’estar preparats”.

Pel que a la figura que ha de liderar el PSOE, els impulsors d’aquesta plataforma han estat partidaris de Pedro Sánchez, però conviden que, una vegada es convoque el Congrés Federal, “s´hi presente qui vulga, Pedro Sánchez, Susana Díaz, Patxi López o qui siga, però que els militants puguem votar, perquè en la gestora hi ha gent que no l’ha elegida ningú”.

No obstant això, aclareixen que no pretenen que el PSOE es convertisca en un moviment assembleari a l’estil de Podem, “però sí que aspirem que es consulten a la militància les qüestions rellevants”.

Ximo Puig “ha d’explicar l’abstenció”

El president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, va ser un dels líders socialistes que es van pronunciar per l’abstenció en el Comité Federal. “Ha d’explicar la seua postura, perquè no ho ha fet”, apunta Calabuig, que assegura que defensen les polítiques del cap del Consell a València, “però perquè les seues polítiques són bones per a la Comunitat Valenciana, però no les va permetre a Madrid”.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha