Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mónica Oltra: “El Govern abusa de la nostra paciència”

Mónica Oltra, en la rueda de prensa del pleno del Consell.

Adolf Beltran

València —

“Sembla que el Govern abusa de la nostra paciència’, ha assegurat aquest divendres la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, en la conferència posterior al ple del Consell. La portaveu de l’executiu autonòmic ha criticat, després d’haver estat preguntada pels periodistes, la marginació en inversions del port de València pel Govern d’Espanya, ja que ha destinat 77 dels 101 milions d’euros previstos per a inversions al port de Barcelona i només 12 al de València. ”No sé per què Barcelona, sí, i València, no“, s’ha exclamat Oltra.

“El Govern d’Espanya ens posa contra les cordes permanentment”, ha assenyalat Oltra, que s’ha referit també al fet que el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, està retardant l’enviament del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA). La vicepresidenta ha recordat que l’any passat Montoro hi va trametre 2.500 milions “perquè el Consell era del seu partit i ara no, perquè els integrants no són del PP”.

La carta del secretari d’estat d’Hisenda, Antonio Beteta, en què amenaçava amb restriccions pressupostàries a la Generalitat Valenciana per haver incomplit la llei que limita a 60 dies el retard per a pagar als proveïdors, ha servit Oltra per a recordar que l’actual Consell paga, segons les dades de l’abril, amb un retard de 73 dies, mentre que el d’Alberto Fabra, el març del 2015, ho feia amb 99 dies. La portaveu del Consell ha afirmat que, si el Govern envia els diners del FLA, es tornaran a reduir els marges amb els proveïdors. “Que paguen”, ha exigit a l’executiu que presideix Mariano Rajoy. I ha ironitzat amb la concentració convocada per a desagreujar la Mare de Déu dels Desemparats per l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, al qual no ha esmentat quan ha suggerit: “Potser haurem d’organitzar un desgreuge al poble valencià”.

En un altre dels fronts de conflicte oberts amb el Govern, el de l’exigència a la Generalitat perquè pague la multa imposada per la Unió Europea per haver amagat el dèficit en l’època del PP, la vicepresidenta ha apuntat que el tema està sub iudice, atés que l’Administració valenciana hi ha recorregut, perquè considera que se n’ha de fer càrrec l’Administració central per haver ‘incomplit el seu deure de vigilància’ quan va traslladar les dades a Brussel·les. Oltra ha insistit en el fet que ha de ser el Govern qui pague aquesta multa, tot i que, ha puntualitzat en referència als càrrecs del PP valencià que van estar al capdavant del Consell, “en el fons haurien de pagar els qui van entaforar les factures als calaixos”.

Etiquetas
stats