Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Només el 5,8% dels militants del PPCV s'inscriu per a participar en les primàries

El Comitè Organitzador del XIV Congrés del PPCV ha presentat als precandidats

Jorge Bellver, president del Comitè Organitzador del XIV Congrés del PPCV, proclamava aquest dijous a Isabel Bonig i José Luis Bayo com precandidats a la presidència regional de la formació regional. En aquesta proclamació Bellver a més informava del nombre d'afiliats inscrits per a votar el 13 de març, un total de 8.690, la qual cosa significa una inscripció del 5,8% dels militants, ja que el PP arribava a presumir de tenir 150.000 afiliats, segons afirmava Alberto Fabra fa poc més de 2 anys.

La proclamació dels precandidats s'oficialitzava després de validar els avals dels dos candidats presentats: 7.228 d'Isabel Bonig (s'han validat tots els presentats) i 159 de José Luis Bayo (se li han anul·lat el 24%, 50 avals).

Per províncies els afiliats han sigut inscrits 4.276 en la província de València, 3.052 a Alacant i 1.362 a Castelló. Jorge Bellver ha agraït “l'interès dels afiliats per participar en un procés nou que implica de manera directa a la militància en la vida interna del partit i que simbolitza l'inici d'una nova i il·lusionant etapa per al PPCV”.

Comparativa amb el PSPV i Compromís

En una comparativa amb les primàries del PSPV en 2014 les xifres són sagnants. Així en les primàries socialistes es van registrar 66.913 electors, és a dir, més de 8 vegades més d'inscrits. No obstant açò d'aquests 66.913 inscrits -eren primàries obertes a majors de 16 anys- la xifra de militants es redueix fins a arribar als 16.430 afiliats, la qual cosa significa encara així el doble dels anunciats pel PP.

En total en les primàries del PSPV va haver-hi finalment una participació del 83% dels inscrits i el resultat va ser que Ximo Puig es va imposar al seu rival amb un 69% dels vots, enfront del 31% de Toni Gaspar.

Quant a Compromís els inscrits en les seues primàries de 2015 van ser prop de 40.000, la qual cosa significa quasi 5 vegades més que els populars. No obstant açò en aquestes primàries cal destacar que Mónica Oltra ja es presentava com a única candidata a Presidenta i el procés se centrava més en les confeccions de les llistes electorals. El balanç de participació va ser de més del 72%.

Pel que fa a Isabel Bonig, actual presidenta del PP, en xifres, presumint que totes les signatures que l'han avalat estan inscrites per a votar, ja suposa el 85% de l'electorat. Però és més, si es transpola a vots les proporcions d'avals rebuts, Bonig tindria una proclamació 'a la búlgara' amb més d'un 97% de suports.

Amb aquesta situació Isabel Bonig es presentaria ja com a presidenta 'de facto' del PPCV en el congrés popular. I és que el reglament intern preveu que, si un precandidat obté més del 50% dels vots vàlids emesos, aconsegueix una diferència superior a 15 punts sobre la resta de precandidats, i és el més votat en dos de les tres províncies, serà proclamat candidat únic davant el Congrés.

Etiquetas
stats