Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Oltra: “El Partit Popular i el Govern que el representa està instal·lat en la indecència”

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, durant la seua intervenció en La Sexta Noche

EFE

València —

La vicepresidenta valenciana i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha advocat per constituir “una plataforma àmplia d’esquerres” per a concórrer a les eleccions del 26J formada per Podem, EU i altres partits contraris al govern del PP, que, ha dit, “és indecent” i “està absolutament podrit”.

“El PP és un govern offshore”, ha comentat Oltra aquest dissabte en una entrevista en el programa de televisió La Sexta Noche, en què ha afirmat a més que el partit que presideix Mariano Rajoy “està instal·lat en la indecència i el Govern que el representa també”.

De Rajoy ha manifestat que “seu en cadires pagades amb diners bruts a la seu (del PP) de Génova” i ha qualificat d’“insòlit” que el president del Govern en funcions “no se l’haja investigat” pel “cas Bárcenas”, alhora temps que ha expressat el seu desig que l’exalcaldessa valenciana Rita Barberá “estiga al final de l’any pagant les seues responsabilitats”.

Segons Oltra, el PP “no és contundent” amb els membres del partit esguitats per la corrupció, un problema que, ha assegurat, “era sistemàtic i generalitzat en totes les administracions” valencianes on governaven els populars perquè aqueixa “era la manera de perpetuar-se en el poder”.

La vicepresidenta valenciana ha criticat el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, per “decidir arbitràriament com es reparteix el dèficit” de les comunitats en lloc de tenir-les en compte a l’hora d’establir “el sostre” i l’ha titlat d’“irresponsable” per “donar la imatge” que les autonomies tenen “un forat a cada mà” i es comporten com a “malgastadors”.

Situació “d’emergència” política

També ha declarat que Espanya està en “una situació d’emergència” política en què és moment de fer “una sola oferta electoral” d’esquerres perquè “a vegades els ciutadans els fem triar entre ofertes molt semblants i els partim en dos”.

Una oferta, ha afegit, semblant al govern “a la valenciana” i de “mestissatge” pel qual va apostar el líder de Podem Pablo Iglesias i en què es pose “en valor” allò que “uneix els partits en compte de destacar-ne les diferències”.

Pel que fa a l’anomenat Acord del Prado –la proposta que va presentar Compromís dimarts passat amb 30 mesures “assumibles” per les sis forces signants (PSOE, Podem, EU, Compromís, En Marea i En Comú Podem) per a elaborar un govern de coalició i evitar unes altres eleccions– ha dit que no es tractava d’una “idea” sinó d’“un intent sincer”, fins i tot “angoixat” i “a la desesperada” perquè governara l’esquerra a Espanya.

“En l’acord faltaven moltes coses, però vam intentar fer un programa de mínims i posar-nos a fer camí”, ha assenyalat la coportaveu de Compromís, que ha lamentat que els “dirigents estatals” no hagen “aprés ”dels seus companys a la Comunitat Valenciana o a les Balears a l’hora de signar pactes, perquè “ens hauria anat millor a tots”.

Oltra ha comentat a més que ella no hauria convidat Arnaldo Otegi al parlament valencià, però que “entén” que forma part d’un partit “i hi ha ciutadans que li donen suport”.

Etiquetas
stats