Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Oltra i Puig es reuneixen amb Sánchez per “afavorir el clima” per a un futur Govern

El líder socialista Pedro Sánchez envoltat de falleres al balcó de l'ajuntament de València

elDiariocv

València —

El secretari general del PSOE i candidat socialista a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, ha aprofitat aquest divendres la seua visita a València –on ha presenciat la ‘mascletà’ des del balcó de l’Ajuntament– per a mantenir una trobada de caràcter privat amb el cap del Consell, el també socialista Ximo Puig, i la vicepresidenta de la Generalitat i líder de Compromís, Mònica Oltra.

Precisament, aquesta trobada ha servit per a “buscar serenitat, tranquil·litat i llum”, així com “afavorir el clima” per al futur Govern central, tal com ha confirmat una “optimista” Oltra que té la sensació que les coses “van millorant”. Han acompanyat la vicepresidenta en la reunió amb Sánchez el portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, i l’alcalde de València, Joan Ribó.

La formació valencianista reivindica a Madrid un ‘pacte a la valenciana’ –en referència a l’Acord del Botànic que va possibilitar un Govern del PSPV i Compromís amb el suport parlamentari de Podem–. D’aquesta manera, ha destacat l’experiència de Govern valenciana, en què, després de huit mesos, s’ha aconseguit “millorar la vida” dels valencians, ha apuntat Oltra.

Sánchez, que gaudeix aquest divendres d’una intensa agenda fallera, ha declinat parlar sobre política, ja que ha acudit a València a “gaudir” de les Falles.

Aquesta trobada s’emmarca en el nou impuls que el líder del PSOE ha donat a les negociacions a la recerca de suport a una formació de Govern després de la seua fallida investidura i es produeix a penes uns dies després que es van reunir en el Congrés els equips negociadors de PSOE i Ciutadans de manera conjunta amb el de Compromís. L’objectiu principal de la trobada va ser impedir la repetició de les eleccions.

La reunió d’Oltra amb Sánchez es produeix un dia després que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, es veiera amb el president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, al Palau de la Generalitat.

Etiquetas
stats