Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Oltra: “Repetir eleccions seria com si es diguera als ciutadans que han votat malament”

Mònica Oltra, durant la seua intervenció en el programa ‘El Objetivo’

Toni Cuquerella

València —

La líder de Compromís i vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, ha insistit que té l’esperança que encara es puga arribar a un pacte d’esquerres per a crear un Govern nou a Espanya i evitar la celebració d’unes altres eleccions generals al juny. “Repetir eleccions seria com si es diguera als ciutadans que han votat malament, i més encara quan és possible un pacte de canvi”, va afirmar Oltra durant el debat en què va participar en el programa ‘El Objetivo’ de la Sexta.

Mònica Oltra va apuntar que el resultat de les eleccions del 20 de desembre oferia tres conclusions: el no a Mariano Rajoy i al PP; l no a les retallades i a l’austericidi; i el sí a un Govern plural. En això, durant el programa en què van debatre representants de diferents partits de l’esquerra, Oltra va tornar a posar l’exemple del Govern valencià i va apuntar que va funcionar “perquè tothom sabia que aquest Govern no seria monocolor”, com planteja el PSOE.

Per a la vicepresidenta valenciana s’ha de formar “un bloc estable d’esquerres” integrat pel PSOE, per Podem, per Compromís i per Esquerra Unida “per a desterrar les polítiques de Rajoy i del PP”. D’aquesta manera, “prenent com a base 161 (diputats de les forces d’esquerra) cal buscar les altres aliances” i que “després vas cap a Rivera i li dius: a veure, tu què vols?, afavorir la governabilitat? Afavoreix-ne la governabilitat d’aquests 161”.

Mònica Oltra ha recordat que en moltes votacions a les Corts Valencianes no sols s’ha tingut el vot favorable dels 55 diputats del PSPV, de Compromís i de Podem, sinó que també s’hi ha sumat Ciutadans, “perquè els que s’hi han decidit aïllar són els diputats del PP”.

La líder de Compromís també va retraure al representant del PSOE, Manuel Simancas, “deixeu de dir que es vota amb Rajoy; Compromís no ha votat amb Rajoy, no ho ha fet mai. Compromís, i altres forces polítiques que hi han deixat la pell per a fer fora de les institucions els corruptes”, acusació que Mònica Oltra ha qualificat d’“ofensiva”.

Etiquetas
stats