Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Oltra afirma que el 20-D “no tindrà conseqüències” en la Generalitat

Mònica Oltra, aquest divendres

Adolf Beltran

València —

El resultat de les eleccions generals del pròxim 20 de desembre “no tindrà conseqüències per al govern valencià”. Així de contundent ha estat la vicepresidenta de la Generalitat i líder de Compromís, Mònica Oltra, en respondre aquest divendres a una pregunta sobre els efectes de la pugna electoral que reflecteixen les enquestes entre Compromís-Podemos i el PSPV-PSOE per ocupar el primer lloc en l’esquerra valenciana.

Els resultats del sondeig del CIS que situen Compromís-Podemos per davant del PSPV-PSOE en la província de València i amb més diputats en el conjunt de la Comunitat Valenciana han atiat els recels davant de la possibilitat que s’òbriga un període d’inestabilitat en el Consell que presideix el socialista Ximo Puig. No obstant això, Oltra, que lidera l’opció emergent, ha eixit a tallar aqueixos recels.

Després de recordar que sempre remet a declaracions en altres contextos quan se li pregunta per qüestions de tipus partidista en les rodes de premsa posteriors al ple del Consell, la vicepresidenta ha puntualitzat que, en aquest cas, la qüestió sí que afecta el Govern valencià. “El resultat del 20 de desembre servirà per a decidir la composició del Congrés i el Senat. No tindrà cap conseqüència per al Govern valencià”, ha sentenciat.

stats