Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP deixa a les mans de Barberá la decisió d’abandonar el Senat

Rita Barberá, en un visita a Mariano Rajoy en la Moncloa

Toni Cuquerella

Després que dimarts el Tribunal Suprem obrira causa contra l’exalcaldessa de València, Rita Barberá (PP), per presumpte blanqueig de capitals, hi ha hagut una certa disparitat de reaccions en la formació conservadora a l’hora de decidir si se l’ha de pressionar perquè deixe l’escó en el Senat. Tot i que hi ha hagut veus internes del PP demanant que l’abandone, els pesos pesants del partit s’han estimat més no entrar a assetjar un dels seus principals bastions de les últimes dues dècades en el mapa municipal espanyol.

Mariano Rajoy va ser el primer a evitar les preguntes dels periodistes en els diferents actes en què va participar en la campanya electoral del PP a Galícia. La falta de comentaris del líder va ser substituïda pels de la número 2 del partit, María Dolores de Cospedal, que confiava en la “innocència” de Barberá i estava convençuda que faria “el que fóra millor per al partit”. Al parer de Cospedal se sumava el de l’expresident de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, que manifestava que el fet de deixar l’escó en el Senat és “una decisió personal” i que “ella sap la situació en què està el partit”.

En el PP valencià tampoc no es va voler posar el dit en la nafra i es va brandar la “presumpció d’innocència”, perquè l’alcaldessa “encara no hi està imputada”. La coordinadora general del PPCV, Eva Ortiz, advertia que “cal deixar treballar la justícia” i, tot seguit, se’n rentava les mans i apuntava Génova com a responsable de solucionar la situació de Rita Barberá.

Pressions externes

Entre les pressions externes perquè Rita Barberá faça un pas arrere destaca la del successor de l’alcaldessa en el bastó de comandament de València, Joan Ribó (Compromís), que afirmava que la ciutat “no aguanta més” la representació de Barberá, al mateix temps que lamentava el blindatge que li ha atorgat Mariano Rajoy.

El president del Govern i del PP també ha tingut la mateixa reclamació des del seu virtual suport en el Congrés, Ciutadans; així, el líder de la formació taronja, Albert Rivera, reclamava que Barberá abandonara la cambra alta o el seu partit retiraria el suport al PP.

Etiquetas
stats