Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP afirma que la Generalitat Valenciana vol “adoctrinar” també des dels nous mitjans de comunicació públics

Imatge del primer magazín 'Al ras' d'À Punt ràdio

Toni Cuquerella

“L'adoctrinament a la societat valenciana està present en les escoles públiques com venim denunciant i ara també va a estar en els mitjans de comunicació públics que també volen dominar des del seu naixement”. Aquesta és la valoració que s'ha fet des del PP de l'inici de les emissions de Punt ràdio, un mitjà que el diputat Jorge Bellver “lamenta el rumb” amb el qual ha començat perquè és una “imitació del model català”.

El primer programa, 'Al ras', conduït per Jéssica Crespo, va tenir com a primera oferta música en valencià, un debat sobre els ventres de lloguer i una entrevista al xef valencià Ricard Camarena. Aquests continguts van valdre perquè Bellver afirmara que “À Punt ràdio naix com un mitjà de comunicació públic fet a la mesura de Compromís i el disseny de la qual ve marcant Rafa Xambó des del consell d'Administració”.

Bellver ha lamentat que la programació “haja començat sense esports, sense notícies i cobrint els buits amb música però solament amb grups afins”. El dirigent popular recorda que “l'objectiu és que determinats grups i músics d'ideologia afí a Compromís, fins i tot algun d'ells diputat autonòmic (en referència a Josep Nadal, exmembre del grup La gossa sorda), puguen guanyar diners amb drets d'autor per l'emissió de les seues obres, però el que és clar és que no estan pensant en cap moment a emetre la música del Maestro Palau ni el cant d’estil”.

'Catalanisme'

El PP insisteix a afirmar que amb els nous mitjans públics, els membres del govern “estan obsessionats amb imitar el model català”. Així Bellver afirma que el Mandat Marc d'À Punt redactat fa una mica més d'un any “és una còpia literal, amb punts i comes, del de TV3” i assegura que l'única aportació diferent, després de crear un consell d'experts, “va ser arreplegar en aqueix mandat que calia potenciar l'àmbit lingüístic comú i que una esmena del PP va aconseguir eliminar posteriorment”.

D'altra banda subratllen que “fins i tot amb el nom de À Punt que va ser un lema de l'independentisme català, i després ha seguit amb la contractació de directius que són pròxims a Compromís, Esquerra Republicana o Escola Valenciana”, segons Bellver.

Finalment, el president del grup parlamentari popular ha denunciat que el tripartit “ha deixat tirats als extreballadors de RTVV. Els van utilitzar contra el PP i a l'hora de la veritat solament s'han preocupat dels seus, els afins, la resta ja no els preocupa i culminen així la seua traïció a aqueix col·lectiu”.

Etiquetas
stats