Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

PP i PSOE acorden no debatre per la unitat d’Espanya en les Corts Valencianes

Els portaveus del PP i del PSPV en les Corts, Isabel Bonig i Manolo Mata

Voro Maroto

València —

El procés independentista de Catalunya és un “afront històric i un atac ben clar contra la sobirania nacional i contra el mateix estat democràtic”, per això el Govern d’Espanya “no pot renunciar, ni ha de renunciar, a fer servir tots els mecanismes polítics i jurídics” que hi ha en “defensa de la sobirania del poble espanyol i de l’interés general d’Espanya”.

Aquest pronunciament, present en una proposició no de llei del PP en ‘Defensa de la unitat d’Espanya’, no ha estat debatut aquest dimecres en les Corts Valencianes. Ni l’esmena al text presentada pel PSOE. Tots dos partits les han retirades en l’últim minut per escenificar el seu rebuig conjunt al procés d’independència aprovat aquesta setmana pel Parlament de Catalunya.

Isabel Bonig, presidenta del PP valencià, i Manuel Mata, portaveu socialista en les Corts, van anunciar l’entesa en una compareixença conjunta insòlita davant de la premsa. “Són evidents les diferències amb el PP en molts àmbits, però davant del drama català estem al costat del Govern. Estimem molt els catalans i els volem dins d’Espanya”, ha dit Mata. “No coincidim amb el PSOE en temes com ara la possible reforma de la Constitució, però hi ha unitat pel que fa a la qüestió de respectar la llei” en el procés independentista català, ha dit Bonig.

El 28 d’octubre, fa dues setmanes, el Parlament valencià ja es va oposar a una proposició en aquesta línia, que únicament tenia el suport del PP i de Ciutadans. Compromís va dir que la iniciativa “banalitza el debat” sobre Catalunya; Podem la va subratllar d’“oportunista”.

El PSPV-PSOE també hi va votar en contra. “Fins que no hi haja una declaració conjunta de Sánchez i Rajoy que ens il·lumine no jugarem al politiqueig”. Aquesta posició consensuada podria estar a punt d’esdevenir-se. Compromís, soci dels socialistes en la Generalitat, i Podem, el seu suport parlamentari, encara no s’han pronunciat sobre l’entesa PP-PSOE en un assumpte, en principi, alié a la gestió del Consell.

Etiquetas
stats