Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El portaveu del PP a Paiporta demana com a advocat les dades de les funcionàries que van assistir a una denunciant per violència de gènere

Vicente Ibor

Sergi Pitarch

València —

0

El portaveu del PP a Paiporta, Vicente Ibor, va ser alcalde d’aquest municipi de l’àrea metropolitana de València durant dues legislatures i en l’actualitat, a més dels seus quefers polítics, exerceix com a advocat. Fa poc, Ibor va assistir a un empresari en la querella presentada contra la seua parella per una pretesa denúncia falsa sobre maltractaments. El Jutjat d’Instrucció número 2 de Torrent l’ha arxivada rebutjant abans una sol·licitud més que comprometedora del lletrat Ibor.

Així, segons en l’escrit a què ha tingut accés eldiario.es, Ibor va demanar al jutjat per escrit per a fonamentar l’acusació de denúncia falsa la identificació de les dues policies especialistes en violència de gènere que van assistir a la dona abans d’acudir a la justícia i el domicili i les dades personals completes de les dues funcionàries de la Casa de la Dona que van participar en l’atenció d’aquesta.

El lletrat utilitza aquesta argumentació per a reclamar aqueixes dades personals: “En la seua declaració de data 24 de gener de 2019, la querellada fa referència al fet que va acudir a la Casa de la Dona de Torrent i acudeix a la Policia Local de Paiporta i igualment és atesa i assessorada i finalment interposa la seua denúncia davant la Guàrdia Civil. La gravetat dels fets que s’investiguen, els perjudicis personals i econòmics tan importants patits pel meu representat, així com l’evidència documentada amb dues sentències que els fets en què es va fonamentar la denúncia eren falsos, exigeixen la continuació d’aquest procediment per tots els seus tràmits i l’obertura, en el seu moment, de judici oral”.

La petició de l’advocat i portaveu del PP a Paiporta no es limita a sol·licitar l’expedient del procediment que va seguir la dona, sinó que demana identificar les agents i les funcionàries per a citar-les posteriorment com a testimonis en la querella presentada per l’empresari contra la seua dona. És més, pretén, citant-les, “depurar les responsabilitats que corresponguen”.

“És la dona la que cita les funcionàries i les policies en la seua declaració i per això és normal citar-les. En cap moment es posa en dubte la Casa de la Dona o la Policia Local de Paiporta”, al·lega Ibor a preguntes d’aquest diari.

Aquesta denúncia de l’empresari es va produir, segons el mateix requeriment presentat per Ibor en el jutjat, després que la seua parella acudira a un jutjat de Violència Contra la Dona de Torrent a interposar una demanda per divorci.

Abans d’aquest episodi, l’empresari havia sigut absolt per un jutjat de primera instància i per l’Audiència Provincial de València de dos delictes de violència de gènere contra la seua parella. Va ser quan es va produir l’absolució de l’empresari i, en sol·licitar la seua parella el divorci, quan l’home va presentar la querella contra la dona per denúncia falsa que el Jutjat d’Instrucció número 2 de Torrent també ha arxivat, sense atendre la petició d’identificar o cridar com a testimonis les professionals i les policies que la van atendre.

Ibor assegura que no se l’ha notificat de l’arxivament i que serà en aqueix moment quan estudie si hi recorrerà en contra. “En el 90% dels casos, les querelles per denúncia falsa s’arxiven”, explica.

Etiquetas
stats