Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

El PP valencià passa del “rebuig absolut” als elogis als pressupostos després de l'estirada d'orelles de Madrid

La líder del PP valencià, Isabel Bonig, junt al president del Govern, Mariano Rajoy

Toni Cuquerella

“La Comunitat rebrà un total de 10.041,64 milions d'euros, un 9,3% més que en 2016 mentre que la mitjana nacional se situa en el 5,7%”. D'aquesta forma el PP passava del “rebuig absolut” a felicitar-se per les bondats dels Pressupostos Generals de Rajoy en qüestió de 24 hores. Però aquesta mutació es va produir després de l'estirada d'orelles a Isabel Bonig que va haver de fer el portaveu del PP en el Congrés, Rafael Hernando.

Per a aquest canvi de rumb no ha sigut la pròpia presidenta del PPCV qui ha donat la cara, sinó el coordinador d'Economia del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez, qui destacava el “notable increment” d'aquestes inversions, ja que el Govern d'Espanya “ha injectat 851,43 milions més via sistema de finançament autonòmic per a garantir les prestacions socials, la dependència i els serveis bàsics que la caòtica gestió de Mónica Oltra posa en risc”.

I aquest ha sigut l'argument principal, per a tornar a la cleda del PP s'havia de carregar les tintes contra el consell de PSPV i Compromís: “Gràcies a les decisions de Mariano Rajoy el Consell de Ximo Puig i Mónica Oltra disposen de més diners per a educació, sanitat i polítiques socials. En concret, 400 milions més del que fins i tot ells van consignar en el pressupost de la Generalitat”.

“En 2017, la Comunitat rebrà el major finançament en lliuraments a compte des de 2009 i el millor finançament en la suma de lliuraments a compte més liquidació de la sèrie històrica”, ha agregat.

“Cinisme i sectarisme infinit”

Els atacs a PSPV, Compromís i Podem (que no a Ciutadans) van fer que Ibáñez els retraguera un “cinisme i sectarisme infinit”, i al president de les Corts, Enric Morera, que “es preste al joc partidista tacant la institució que presideix i que representa a tots els valencians”.

No obstant açò el portaveu econòmic defensava la posició del PPCV en la suma al rebuig dels comptes apuntant que “considerem que s'hauria d'invertir més en la nostra Comunitat, i des de la lleialtat anem a seguir reclamant el que en justícia ens correspon”. Però volia enaltir les seues bondats assegurant que “també és molt important recalcar que el Govern està garantint els drets dels valencians, els serveis públics, les pensions, les polítiques d'ocupació”.

Finalment, ha posat en relleu que la Comunitat Valenciana ha rebut més de 51.726 milions d'euros en cinc anys a través del Fons de Liquiditat Autonòmica i el Pla de Pagaments a Proveïdors, “sense els quals molts dels nostres ajuntaments no hagueren superat el període de crisi”.

Etiquetas
stats