Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un dirigent del PP considera “vergonyós” que es parle valencià en el Senat

El president de la Diputació de Lleó, Juan Martínez Majo

elDiariocv

València —

El president de la Diputació de Lleó, Juan Martínez Majo (Partit Popular) ha criticat durament el plurilingüisme en el Parlament. El polític del PP, que va anar al Senat amb motiu del ple celebrat aquest dimarts en què es va debatre la proposta de PSOE i Ciutadans de suprimir les diputacions provincials, ha criticat durament intervencions com la del portaveu de Compromís, Carles Mulet, “estic convençut que algú ha hagut de buscar en el diccionari el significat de la paraula Diputació”, assegura en unes declaracions recollides per Radio León.

Majo es va mostrar indignat perquè es permetera l’ús de les llengües cooficials –entre les quals el valencià– en el Senat, una pràctica que ha qualificat de “vergonyosa i lamentable”. No entén com es consent que cada parlamentari “parle l’idioma que li dóna la gana”, per la qual cosa, ha lamentat que només va poder seguir la meitat dels discursos.

Així, el representant de la institució provincial de Lleó s’ha referit a un parlamentari valencià, “representa València i parla un valencià tancat que no hi ha qui n’entenga ni pruna”, fet que ha qualificat de “trist”.

Etiquetas
stats