Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP recorrerà davant el Constitucional la llei anti-Barberá aprovada per les Corts

L'exalcaldessa de València Rita Barberá al senat

elDiariocv

València —

El passat mes d'octubre, les Corts Valencianes aprovaven, amb el vot en contra del PP i les reticències del PSPV, la modificació de la llei de designació de senadors territorials proposada per Podem. La norma té el seu origen en l'absència de l'exalcaldessa de València, Rita Barberá -que va morir el passat mes de novembre a Madrid- en la comissió d'investigació parlamentària sobre l'Operació Taula.

Ara, tal com informa la Cadena Ser, el Partit Popular presenta un recurs d'inconstitucionalitat a la llei valenciana a manera d'“acte de desgreuge” a l'exalcaldessa valenciana, segons va anunciar el senador valencià Pedro Agramunt. Encara que els populars sostenen que no es tracta només d'açò, sinó que són els ciutadans els qui han de decidir si algú no mereix estar en un càrrec públic, al mateix temps que s'eviten potencials futures persecucions polítiques.

Modificació del text inicial

La proposició inicial de Podem pretenia que els senadors territorials -triats pel parlament autonòmic- que hagueren traït la confiança de la Cambra pogueren ser expulsats per la mateixa institució que els va triar, i citava com a exemple el cas de Rita Barberá, la mort del qual des del PP continuen vinculant amb la pressió mediàtica a pesar de la delicada salut de l'exalcaldessa.

La llei exigeix que, quan es justifique la pèrdua de confiança, “fonamentada en l'incompliment de les obligacions del senador”, perquè siga efectiva la revocació aquesta ha de ser sol·licitada per almenys dos grups parlamentaris; requereix el vot favorable d'un mínim de dos terços del parlament; i que no es produïsca cap vot en contra dels diputats del grup que va proposar el senador recusat.

Etiquetas
stats