Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP valencià guanya la mà a Compromís-Podem-EU i es recupera en el seu feu valencià tradicional

Mariano Rajoy junt amb Isabel Bonig a València

elDiariocv

València —

El feu electoral del PP ha donat un respir important a Mariano Rajoy en les eleccions generals d'aquest 26 de juny. A pesar de la pèrdua de quasi tot el seu poder autonòmic i local el maig del 2015 i un retrocés important en els comicis generals del desembre passat, en aquesta nova convocatòria els populars han recuperat posicions en vots i en escons. Ho han fet a pesar que els casos de corrupció continuen sotjant la seua activitat i malgrat la irrupció d'una nova opció que ja va superar els socialistes el desembre i es va situar com a segona força valenciana.

El PP ha aconseguit mantenir la primera plaça a la Comunitat Valenciana davant de l’espenta de la coalició A la Valenciana. Els populars valencians, que lidera Isabel Bonig, augmenten quatre punts respecte del 20D i guanyen el nou escó a la província de València i n’arrabassen un al PSOE, amb la qual cosa arriben a 13 diputats en el conjunt de la comunitat autònoma. Això suposa un èxit si es té en compte que les enquestes els situaven en un estret estira-i-arronsa amb la coalició formada per Compromís, Podem i Esquerra Unida.

Aquesta coalició no aconsegueix rendibilitzar la incorporació d’Esquerra Unida i repeteix els nou diputats que va aconseguir el desembre, amb un percentatge molt semblant al que va obtenir llavors l’aliança de Compromís i Podem. Un resultat decebedor per a les expectatives que la formació que lidera la vicepresidenta de la Generalitat Mónica Oltra s’havia creat.

El repartiment, per als socialistes del president de la Generalitat, Ximo Puig, suposa un castic paradoxal, ja que a pesar de l’augment en dos punts de suport, perd (a la província d’Alacant) un dels set diputats que va aconseguir el desembre. A Ciutadans li passa al revés; revalida els cinc de fa sis mesos, tot i que perd gairebé fos punts de suport

Així les coses, el PP guanya amb 13 diputats, A la Valenciana el segueix amb 9, el PSOE és tercer amb 6 i Ciutadans quart, amb 5. Els partits que donen suport al Govern Valencià veuen com retrocedeix el seu per davant d’un PP que recupera l’alé.

Etiquetas
stats