Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

El PP valencià continua la remuntada després de tres comicis abocat a l’abisme

Evolució del percentatge de vot de les eleccions a la Comunitat Valenciana des del 1991

Toni Cuquerella

El PP valencià ha deixat arrere tots els auguris que apuntaven que la coalició A la Valenciana superaria els populars en les eleccions generals, fet que hauria comportat les primeres eleccions en què el PP no hauria vençut en 25 anys.

El PP es va abocar a l’abisme en les eleccions europees del 2014 i hi va romandre el 2015 en les eleccions municipals i autonòmiques en què les forces progressistes els van desallotjar de la gran majoria de les institucions. Però aquesta tendència es va frenar en les eleccions generals del 20 de desembre i l’amenaça de la triple entesa (Compromís+Podem+EU) ha estat un miratge que finalment ha acabat en un repunt de més de 4 punts en les eleccions d’aquest diumenge.

A més, el PP recupera la diferència de més de 10 punts sobre el perseguidor més immediat, en aquest cas la coalició A la Valenciana (35,49% contra 25,37%), diferència que es va perdre en les eleccions europees, les municipals i les autonòmiques, i que es mantenia des dels comicis del 1999, amb les excepcions de les locals del 2003 i les generals i les europees del 2004.

El PP continua sumant amb aquests comicis els pitjors resultats (juntament amb els del 2014 i tots els del 2015) des del 1991 a la Comunitat Valenciana, molt lluny encara del 52,57% de les eleccions autonòmiques del 2007, però la tendència els torna a marcar a l’alça, mentre la resta dels competidors no aconsegueixen sumar més i es mantenen estancats.

Etiquetas
stats