eldiario.es

9

El PP valencià es desploma i perd quasi la meitat dels seus diputats

Els populars són la força més votada a pesar de perdre un 22% dels vots respecte de les generals del 2011

Isabel Bonig, con Mariano Rajoy, el viernes en Valencia.

Isabel Bonig, amb Mariano Rajoy, divendres a València PP

Finalment, el PP valencià s’ha deixat més del 20% dels vots (del 53 al 31%) i quasi la meitat dels diputats (de 20 a 11) en les eleccions generals del 2015 respecte de les celebrades el 2011.Un bac en tota regla i del qual no es lliura cap província: A Alacant s’ha passat del 55 al 32% (de 8 a 4 diputats), a Castelló de 52 al 32% (de 3 a 2) i a València del 52 al 30% (9 a 5). 

A més d’haver estat el partit més votat, al PP li queda un altre consol. El seu percentatge de vots creix respecte de les eleccions autonòmiques del maig, quan es va quedar, sent també la primera força en suports, en el 26% dels vots. En un ambient de tristor, si no de desolació, segons fonts del partit, els líders del PP es preparen per a desplegar l’argumentari clàssic per a alçar l’ànim dels seus seguidors i simpatitzants: s’han guanyat les eleccions.

I així és, el PP trau 11 escons, per 9 de Compromís-Podemos, 7 del PSOE i 5 de Ciutadans. Esquerra Unida i UPyD, que tenien representació a Madrid, es queden fora del Congrés.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha