eldiario.es

Menú

El PSOE podrà interrogar Rita Barberá quan declare davant del Suprem

L’alt tribunal, davant del qual l’exalcaldessa de València ha de declarar dilluns que ve 21 de novembre, ha admés la personació dels socialistes en la causa com a acusació popular

- PUBLICIDAD -
Rita Barberá asiste al pleno del Senado

La senadora i exalcaldessa de València, Rita Barberá

El PSOE podrà interrogar com a acusació l’exalcaldessa de València i senadora Rita Barberá quan declare com a imputada davant del Suprem dilluns que ve, després que l’alt tribunal haja admés la personació d’aquest partit després d’exigir-li una fiança de 3.000 euros, que ja ha pagat.

El magistrat del Tribunal Suprem Cándido Conde-Pumpido , instructor de la causa contra Barberá, ha admés la personació del PSOE com a acusació popular en la peça del cas Imelsa que s’instrueix en l’alt tribunal.

Pumpido , que va ser fiscal general durant els mandats de José Luis Rodríguez Zapatero, va alertar del “risc seriós de judicialització de la política” per la personació de partits polítics en causes judicials que afecten dirigents d’altres forces. Ho va fer quan el PSOE li va demanar actuar com a acció popular.

No obstant això, l’instructor va fixar una fiança de 3.000 euros al PSOE per a personar-se com a acusació popular en el procés i ara, després que s’haja abonat, ha admés la personació de la formació socialista.

Risc de judicialització de la política

En la seua interlocutòria Pumpido alertava del “risc seriós de judicialització de la política” que suposa la pràctica –“que no existeix en els països del nostre entorn”– que un partit exercisca l’acusació en una causa penal contra una persona rellevant d’una altra formació política.

Aquesta pràctica, advertia el magistrat, “transforma l’àrea de debat processal en un terreny de confrontació política”.

La senadora i exalcaldessa de València pel PP Rita Barberá compareixerà dilluns a partir de les 10.30 hores, com a investigada o imputada per un delicte de blanqueig de diners, encara que voluntàriament, davant del Suprem.

L’alt tribunal investiga a la senadora per pretés blanqueig de diners del grup popular en l’Ajuntament de València a través d’operacions conegudes com a “ barrufeig ”, pretesament dutes a terme quan era alcaldessa d’aquesta ciutat.

La investigada compareixerà de manera voluntària perquè el magistrat Cándido Comte Pumpido la puga interrogar abans de decidir si demana al Senat el suplicatori per actuar contra ella o arxiva la causa.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha