Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

El PSOE podrà interrogar Rita Barberá quan declare davant del Suprem

La senadora i exalcaldessa de València, Rita Barberá

EFE

València —

El PSOE podrà interrogar com a acusació l’exalcaldessa de València i senadora Rita Barberá quan declare com a imputada davant del Suprem dilluns que ve, després que l’alt tribunal haja admés la personació d’aquest partit després d’exigir-li una fiança de 3.000 euros, que ja ha pagat.

El magistrat del Tribunal Suprem Cándido Conde-Pumpido, instructor de la causa contra Barberá, ha admés la personació del PSOE com a acusació popular en la peça del cas Imelsa que s’instrueix en l’alt tribunal.

Pumpido, que va ser fiscal general durant els mandats de José Luis Rodríguez Zapatero, va alertar del “risc seriós de judicialització de la política” per la personació de partits polítics en causes judicials que afecten dirigents d’altres forces. Ho va fer quan el PSOE li va demanar actuar com a acció popular.

No obstant això, l’instructor va fixar una fiança de 3.000 euros al PSOE per a personar-se com a acusació popular en el procés i ara, després que s’haja abonat, ha admés la personació de la formació socialista.

Risc de judicialització de la política

En la seua interlocutòria Pumpido alertava del “risc seriós de judicialització de la política” que suposa la pràctica –“que no existeix en els països del nostre entorn”– que un partit exercisca l’acusació en una causa penal contra una persona rellevant d’una altra formació política.

Aquesta pràctica, advertia el magistrat, “transforma l’àrea de debat processal en un terreny de confrontació política”.

La senadora i exalcaldessa de València pel PP Rita Barberá compareixerà dilluns a partir de les 10.30 hores, com a investigada o imputada per un delicte de blanqueig de diners, encara que voluntàriament, davant del Suprem.

L’alt tribunal investiga a la senadora per pretés blanqueig de diners del grup popular en l’Ajuntament de València a través d’operacions conegudes com a “barrufeig”, pretesament dutes a terme quan era alcaldessa d’aquesta ciutat.

La investigada compareixerà de manera voluntària perquè el magistrat Cándido Comte Pumpido la puga interrogar abans de decidir si demana al Senat el suplicatori per actuar contra ella o arxiva la causa.

Etiquetas
stats