Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Pedro Sánchez: “Hi ha una fallida de convivència per falsos patriotes que amaguen amb banderes la seua corrupció”

Pedro Sánchez amb Ximo Puig en la jornada dels socialistes europeus a Valencia

Sergi Pitarch

València —

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha lamentat aquest divendres la “fallida en la convivència” que pateix Espanya pel referèndum de Catalunya. Sánchez ha acusat als Governs d'Espanya i de Catalunya de la situació i ha assenyalat Mariano Rajoy i Carles Puigdemont com a “falsos patriotes que s'amaguen en banderes per a tapar la corrupció”.

Pedro Sánchez s'ha reunit a València amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, en una visita preparada per a parlar en una trobada dels socialistes europeus del Comitè de les Regions. El secretari general del PSOE ha criticat que a Espanya hi haja dirigents, en referència a Rajoy i Puigdemont, que “diuen defensar a la seua pàtria i abandonen als seus compatriotes”. “Vivim una crisi territorial provocada pels governs d'Espanya i Catalunya”, ha asseverat.

El líder socialista ha apel·lat al diàleg per a solucionar el xoc de trens que s'ha produït entre els dos Executius i que ha acabat amb la intervenció del Tribunal Constitucional i la Fiscalia General de l'Estat. “Espanya no es construeix des dels extrems sinó des del diàleg”, ha manifestat. Per açò, ha instat a “obrir un nou temps, el temps de la sensatesa i del sentit comú”. “Catalunya forma part del cor d'Espanya”, ha sentenciat.

El secretari general del PSOE ha aprofitat per a anunciar que dimarts vinent 19 de setembre el seu partit presentarà el seu consell assessor de “transició ecològica” amb ecologistes i referents de l'economia.

Respecte a la situació de la Comunitat Valenciana, Pedro Sánchez s'ha compromès davant Ximo Puig a assumir les reivindicacions de la societat valenciana. “Cal acabar amb les obres del corredor mediterrani, corregir el dèficit d'inversió, impulsar la reforma del finançament i cal fer del Mediterrani un mar de convivència entre cultures per a acollir als refugiats que ha generat la guerra de Síria i altres països de l'entorn”.

Pedro Sánchez també ha recordat en el seu discurs que els Governs socialistes i la Unió Europea han de “rescatar als joves” i que els socialdemòcrates donaran “la batalla ideològica en l'econòmic i en el social”.

Etiquetas
stats