Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Pedro Sánchez elogia la iniciativa de Ximo Puig per a “reconstruir” les relacions amb Catalunya

El president de la Generalitat, Ximo Puig, amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez

Europa Press

Madrid —

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha lloat aquest dimarts la “iniciativa liderada” pel president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, per a “reconstruir les relacions amb Catalunya” a través de la “política i el diàleg”.

En un missatge en el seu compte del Twitter, Pedro Sánchez ha assenyalat: “Quan la política i el diàleg s’obren camí surten iniciatives com la liderada per @ximopuig per reconstruir les relacions amb Catalunya”.

El missatge de Sánchez es produeix després de la trobada celebrada aquest dilluns a València entre Puig i el president de la Generalitat Catalana, Carles Puigdemont, en què tots dos dirigents autonòmics van acordar normalitzar les relacions entre els dos governs autonòmics al cap de “molt de temps d’incomunicació injusta”, que “ha perjudicat greument els catalans i els valencians”.

Així mateix, van decidir constituir una comissió tècnica permanent formada per tots dos governs per a seguir les obres del Corredor Mediterrani; fer realitat la reciprocitat de les emissions de TV3 i de la futura RTVV, i van acusar el ministre d’Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, de “castigar” totes dues autonomies amb el finançament, entre altres qüestions.

Etiquetas
stats