Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Pedro Sánchez comença la ‘reconquesta’ a València emparat per Ábalos, Elorza i Pérez Tapias

Pedro Sánchez a València durant un míting electoral a la plaça de bous

Miguel Giménez

València —

El destronat Pedro Sánchez –a qui Susana Díaz va executar en el comité federal del PSOE a l’octubre, provocant primerament la seua dimissió com a secretari general i al cap d’uns quants dies la renúncia a l’acta de diputat per a evitar haver de votar la investidura de Mariano Rajoy– comença dissabte l’intent de reconquesta a València. I més concretament a les localitats de Xirivella i Sueca, on mantindrà sengles trobades amb militants socialistes.

Sánchez va anunciar el 29 d’octubre que agafaria el cotxe per “recórrer Espanya i escoltar els militants”. Així, amb el títol ‘Repensem el PSOE, construïm el futur’, l’excandidat socialista a la presidència del Govern inicia la ruta dissabte a Xirivella, on protagonitzarà una trobada amb militants socialistes de la província de València en el marc d’una jornada de reflexió per a debatre el futur de la socialdemocràcia.

L’exlíder socialista, que reclama a la gestora que dirigeix Javier Fernández la convocatòria d’un congrés i primàries per a elegir el nou secretari general del PSOE, es veurà emparat per dirigents socialistes com Odón Elorza o José Antonio Pérez Tapias, que acompanyaran Sánchez, i també per José Luis Ábalos, el secretari general del PSPV a la província de València, afí a l’exlíder socialista que ha sobreviscut a la porga del grup en el Congrés després d’haver seguit la disciplina de vot i d’haver-se abstingut en la sessió d’investidura en què va ser elegit president Mariano Rajoy.

La visita de Pedro Sánchez, que coincideix amb moviments impulsats per diferents agrupacions i militants arreu de la Comunitat Valenciana, és rebuda pel líder del PSPV, Ximo Puig, amb una fredor cordial. La Comunitat Valenciana “és terra hospitalària i d’acollida”, apuntava Puig. El president de la Generalitat va ser un dels dirigents socialistes que van secundar la rebel·lió contra Sánchez en el comité federal del PSOE.

Etiquetas
stats