Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les bases de Podem advoquen per un congrés refundacional del partit

Un instant de l’acte convocat per militants de Podem a Torrent

Miguel Giménez

València —

Unes tres-centes persones de diferents cercles de Podem a la Comunitat Valenciana –entre ells, el secretari general de la formació morada, Antonio Montiel– s’han reunit aquest dissabte a Torrent, on un grup de militants de base crítics amb la direcció autonòmica actual havien convocat un acte per a regenerar el partit i treballar amb vista a una futura assemblea ciutadana de Podem.

Segons destaquen des del sector crític, la cita –en què s’ha debatut sobre la possible entrada en el Consell, el futur de Podem, l’actuació de la direcció autonòmica…– ha servit per a demostrar que les bases “són vives i tenen dinamisme”. “Hi ha necessitat d’una reestructuració de Podem”, han explicat des del partit dels cercles, alhora que apunten la necessitat d’un congrés refundacional valencià que canalitze la necessitat de “regeneració, de reinventar-se”.

Així mateix, apunten que encara que hi ha hagut veus crítiques amb la direcció del partit, “no es pot parlar de moció de censura, però sí que hi ha hagut qui ha exigit un relleu i la renovació de càrrecs orgànics”, les opinions han estat principalment propositives, reclamant més participació de les bases en els processos de presa de decisió, “ha estat més mirar cap avant que cap arrere”. I el mateix a escala estatal, “s’ha expressat la necessitat de superar Visatalegre, que està esgotat, i avançar” després d’un cicle electoral “molt llarg que està passant factura”.

D’aquesta manera, la trobada de Torrent, que qualifiquen de “punt de partida” cap aqueixa “nova etapa de regeneració” tan necessària, ha servit per a “demostrar l’espenta que hi ha per baix, que va per davant de la mateixa organització”.

Pel que fa a una possible entrada del partit dels cercles en el Consell juntament amb el PSPV i Compromís –Montiel assegurava aquest mateix dissabte que no és la seua prioritat i sí la renovació de l’Acord del Botànic–, hi ha hagut veus a favor i en contra, però el que ha quedat patent és la necessitat d’obrir un procés de debat entre les bases sobre aquesta possibilitat, “no ha estat un plebiscit, però és una decisió que s’ha de prendre de manera interna”.

Etiquetas
stats