Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Les dones de Podem exigeixen una llista unitària per a aconseguir un partit més “valencià, fort, autònom i morat”

La diputada de Podem en el Congrés Àngela Ballester

elDiariocv

Valencia —

Les diputades valencianes en el Congrés dels Diputats Rosana Pastor i Àngela Ballester i la diputada en les Corts Fabiola Meco signen, al costat d'altres dones de la formació habitada, la declaració “Avancem Ajuntes. Podem”, un document a través del cual reclamen que de la pròxima assemblea ciutadana isca “un Podem més fort i autònom”.

Les signants pretenen fer una crida al debat d'idees i a l'acord, manifestant la seua voluntat de “caminar cap a la II Assemblea Ciutadana de Podem en una candidatura única i plural”.

D'aquesta manera, expliquen: “El 14 de maig celebrem la II Assemblea Ciutadana de Podem, una oportunitat per a avançar, per a sumar i caminar en unitat”, al mateix temps que destaquen el “repte” de “construir una organització més plural, participativa i feminista”, un Podem “valencià, més fort, autònom, més morat”.

En aquest sentit, han assegurat que el “projecte de país” que proposa aquest corrent implica “transformacions profundes per a avançar en democràcia, drets socials i igualtat, més enllà d'acabar amb l'herència de corrupció i destrucció social, econòmica, cultural i territorial”.

La pluralitat i la diversitat, un valor

“Hem construït una organització on la pluralitat i la diversitat són un valor”, reivindiquen en la declaració, al mateix temps que defensen que tots en Podem “són valuosos i totes les veus són necessàries”.

Així, han reivindicat un Podem més feminista, on les dones siguen protagonistes del canvi i estiguen presents, així com més municipalista, valencià i arrelat en el territori i la cultura.

En la seua opinió, Podem ha de ser una organització “construïda des d'a baix, un Podem que creix en cada comarca, poble i barri, i que està prop de la gent per a respondre a les seues necessitats”.

“Volem enfortir i visibilitzar el treball dels nostres regidors del canvi, perquè tenim un objectiu: omplir d'il·lusió i de morat tots els ajuntaments en 2019”, han afegit.

Més rural i verd

També han defensat “un Podem més rural i verd, present i actiu en tot el territori per a defensar els pobles i el medi ambient sobre la base dels principis de sostenibilitat social i ambiental”.

Així mateix, ha de ser, al seu judici, una formació “més plural, participativa i democràtica”, un projecte “construït des d'a baix amb la gent i amb els cercles territorials i sectorials”.

“Sabem que, si el poble no fa política, uns altres la faran contra nosaltres”, han assegurat en la declaració, en la qual s'han mostrat a favor d'un Podem “més ampli i popular, en sintonia amb els moviments socials i la societat civil”.

La formació ha de ser “més forta i autònoma”, que puga prendre decisions que “responguen a les necessitats del territori i de la gent”, afigen.

També han signat la declaració les diputades en autonòmiques Beatriz Gascó i Llum Quiñonero, l'eurodiputada Dolores Sánchez, la integrant del Consell Ciutadà Emilia Noguera i altres militants i càrrecs orgànics locals com Amalia Diéguez, Elena Aris, Emilia Sánchez-Pantoja, Lucía Langa, Maite Larrauri, María Guridi, Marieta Romá, Silvia Arques, Teresa Faus i Virginia Tingues.

Etiquetas
stats