Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Podem proposa una reforma modesta de l’IRPF per a beneficiar les rendes baixes

Antonio Montiel, en les Corts Valencianes

Laura Martínez

València —

La formació d’Antonio Montiel tractarà de refermar la seua posició de vigilant crític del Govern en el debat d’esmenes de la Llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d’organització de la Generalitat. Aquesta llei, coneguda com a Llei d’acompanyament de pressupostos, planteja modificacions a algunes normes ja existents.

El partit morat ha presentat prop de 70 esmenes que es debatran primerament en la comissió i després en el ple durant la segona setmana de desembre, sobre les quals ja van advertir que tractarien de traure-les encara que fora buscant suport de Ciutadans i del PP.

La proposta que la formació ha destacat sobre la resta, i que el Consell es mostra partidari de negociar, és la modificació del tram autonòmic de l’IRPF, per a beneficiar les rendes inferiors a 30.000 euros, i també augmentar la pressió fiscal a partir dels 60.000 euros de renda anual. La reforma s’aplica en els primers trams de l’impost i suposa baixar unes dècimes el que ha proposat el Consell. D’aquesta manera, segons indiquen des de Podem, per a un tipus de renda de 20.608 euros (la mitjana valenciana), implica una base liquidable general de 17.682 i, amb la proposta del Consell la quota quedaria en 1.184 euros, mentre que amb la de Podem quedaria en 1.121 euros.

El Govern valencià ja ha comunicat que està disposat a negociar amb Podem una millora de la política fiscal a fi d’avançar “en la senda iniciada l’any passat de fer del sistema tributari valencià un sistema progressiu”, però adverteix de la necessitat que el cost fiscal siga “raonable”, segons el conseller d’Hisenda, Vicent Soler.

La formació morada planteja una modificació de la Llei de protecció d’animals de companyia, en l’apartat referent a prohibicions. Així, segons aquesta esmena, quedaria prohibit tenir animals en gàbies que no compliren les condicions sanitàries, practicar mutilacions –excepte les dutes a terme per veterinaris–, exhibir animals en aparadors i utilitzar-los com a premi o recompensa.

Podem proposa també un nou capítol en la Llei d’acompanyament perquè el Consell cree 120 llocs de treball d’orientadors laborals per a l’ocupació, faena que actualment exerceixen funcionaris.

A més, la formació morada planteja diverses reformes a la Llei d’ordenació del territori i gestió de l’urbanisme per a crear un reglament de disciplina urbanística per a vetlar pel compliment de la llei. En una altra modificació, plantegen que en el cas que el titular d’un edifici estiguera en parador desconegut, l’alcalde quedaria habilitat per a declarar l’edifici d’ús públic i social i iniciar el procediment d’expropiació.

Etiquetas
stats